Sesvetski BBB-i oslikavanjem murala obilježili Dan državnosti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.5.2020. 12:57:56
Sesvetski BBB-i oslikavanjem murala obilježili Dan državnosti

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvetski Bad Blue Boysi organizirali su u subotu popodne slikanje murala (grafita) na zidu zgrade na Selčini, te pri tom priredili piknik.



Sesvetski Bad blue boysi organizirali su oslikavanje zida zgrade na Selčini, Selčinska 7. Prema prethodnom dogovoru i uz dozvolu upravitelja zgrade koji je prethodno dobio dozvolu stanara, članovi ove sesvetske navijačke skupine organizirali su oslikavanje zida prema vlastitoj tematici, s time da je skica slike također prethodno usuglašena sa stanarima.


"Na pedesetak kvadrata učinili smo, smatram, nešto lijepo. Pogotovo lijepo u odnosu na to kako je zid izgledao prije išaran bezveznim grafitima", rekao nam je organizator događanja Kristijan Volar dodajući kako su pri tom organizirali i piknik za sve istomišljenike, te uz roštilj, čobanac i čašu pive ujedno su obilježili i Dan državnosti. 


Mural što u prijevodu znači zidno slikarstvo, odnosno grafit kako ovakvu vrstu umjetnosti neki, rekli bismo, netočno nazivaju, oslikao je umjetnik zidnog slikarstva, muralist Kvart art, kako nam se predstavio. 


"Dečki su me angažirali da oslikam ovaj zid koji je prethodo bio vizualno uništen mnogobrojnim bezveznim grafitima, a vjerujem da će i stanarima biti sada puno ljepše, jer smo im na ružan zid unijeli dah proljeća, nove, dinamične boje i vizualnu poruku naše navijačke skupine", rekao nam je Kvart art dodajući da cijena izvedbe murala ovisi o mnogo čemu, površini, količni boje, vremenu rada, potrebi za skelama i slično, a ovaj ovdje su mu platili naručitelji, zločesti plavi dečki, koji su usput, prema Krstijanovim riječima, na jučerašnjem eventu učlanili u skupinu pedesetak mladih Sesvećana.


Pop art muralizam, kao što je ovdje slučaj sve se više uvodi u svjetske urbane cjeline, pa tako danas poneki arhitekti već unaprijed predvide murale na svojim budućim građevinama, kako bi na nemaštovitim, dosadnim bezbojnim zidovima izbjegli upravo pisanje bezidejnih i ružnih grafita.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.5.2022. 12:44:05

Create Account