Sesvetski hrvači organizirali darivanje krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.10.2020. 13:25:28
Sesvetski hrvači organizirali darivanje krvi

Foto: Sesvete danas/HK Sesvete

Hrvački klub Sesvete organizirao je u petak, 30. listopada uspješnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.



U velikoj dvorani za treninge i natjecanja Hrvačkog kluba Sesvete u petak popodne od 14 do 18 sati održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi na koju se odazvalo 40 dobrovoljnih darivatelja. Većinom su to bili sami članovi kluba, a desetorica njih pridružila su se akciji po prvi puta što je za veliku pohvalu. No, na akciji su bili i neki drugi darovatelji koji nisu članovi kluba. Primjerice pročelnik Gradskog ureda za sport Milan Pavelić kojeg je na akciju "priveo" predsjednik kluba Miše Kutleša, svojedobno i sam vrlo uspješan sesvetski hrvač. 


Obzirom da je Kutleša ujedno i ravnatelj OŠ Brestje, nije čudno da su akciji pristupili i poneki djelatnici njegove škole. No na akciju je došao i predsjednik Košarkaškog kluba Sesvete Ivica Granić koji je i sam dobrovoljni darovatelj krvi.  "Pročitao sam na vašim stranicama da je danas akcija i došao sam jer mi je odgovarao termin, a ne mogu doći u terminu koji organizira Crveni križ. Ima nas više takvih i morao bi Crveni križ organizirati malo drugačiji termin akcije", rekao nam je Granić dodajući kako čestita kolegama iz Hrvačkog kluba na akciji.


A Kutleša kaže da bi se ona mogla  povremeno nastaviti, te da bi se jednog dana mogla ustaliti i biti dio općedruštvene akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama koje se u zadnje vrijeme počelo ponovo buditi. 


Na kraju dodajmo da se na ovu kratku četverosatnu akciju odazvalo 49 osoba što je za prvi put iznimno veliki odaziv. Zbog raznih zdravstvenih razloga 11 je osoba odbijeno, pa je prikupljeno 29 doza životno važne tekućine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account