Sesvetski krajobraz promišljat će i svjetski stručnjaci

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.12.2018. 22:38:39
Sesvetski krajobraz promišljat će i svjetski stručnjaci

Foto: Radoslav Dumančić

Sesvete je u ponedjeljak dopodne posjetila međunarodna delegacija LE:NOTRE i predstavnici Zavoda za ukrasno bilje krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost Agronomskog fakulteta, objavila je udruga ZIPS. 



Narednog će proljeća, od 9. do 13. travnja Zagreb i Sesvete ugostiti LE:NOTRE Krajobrazni forum 2019 "Learning Landscapes". Forum organizira Zavod za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost u suradnji s Le:Notre Institutom. Zahvaljujući zalaganju predstavnika Udruge Zelene i plave Sesvete, naša je četvrt uvrštena kao tema foruma i time je Sesvete smješteno na kartu svijeta. 


Tijekom navedenog razdoblja Sesvete će posjetiti 150 do 200 sveučilišnih profesora, istraživača, studenata i profesionalaca iz cijeloga svijeta, a koji dolaze iz područja krajobrazne arhitekture ili srodnih zanimanja. Jutros su predstavnici udruge ZIPS s međunarodnom delegacijom i predstavnicima Zavoda obišli potencijalne lokacije obuhvata te ih upoznali s prostorom, ali i europskim projektom proGIreg, s kojim je ovaj projekt komplementaran.


Ono što čini LE:NOTRE Forum o krajobrazu drugačijim od ostalih europskih događanja o temi krajobraz je njegova usmjerenost na dijalog, raspravu i razgovor. On predstavlja jedinstvenu priliku za kreativnu interakciju raznih disciplina čiji je predmet interesa krajobraz i to putem neformalnih radionica i posjeta neposrednom području istraživanja. Cilj mu je stvaranje stimulirajućeg okoliša za promicanje razvoja kako novih ideja i projekata u obrazovanju, tako i za istraživanje i suradnju između teorije i prakse. Cjelovita publikacija u čijem stvaranju sudjeluju svi sudionici, biti će konačan rezultat događanja.


Više o LE:NOTRE Institutu pročitajte ovdje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.11.2022. 14:35:25

Create Account