Sesvetski Rotarijanci darovali knjižnjici micro:bitove

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.6.2018. 9:49:28
Sesvetski Rotarijanci darovali knjižnjici micro:bitove

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rotary klub Zagreb – Sesvete omogućio je da micro:bitovi dođu na police Knjižnice Sesvete. Djeca i odrasli mogu ih posuditi kao knjige i  doma dobiti uvod u programiranje.



Na jučerašnjoj maloj svečanosti u sesvteskoj knjižnici, predstavnici sesvetskog kluba Rotarijanaca, svjetske humanitarne organizacije koja pomaže ranjivim skupinama društva, ali istovremeno potiče i pomaže izvrsnost, te daje podršku djeci i mladima voditelju Knjižnjice Sesvete Ivanu Babiću donaciju deset micro:bitova uručio je predsjednik Rotary cluba Sesvete prof. dr. sc. Zlatko Ulovec dr. med.  U njegovoj pratnji bili su tajnik kluba Stjepan Kordek, te članovi Ivan Fišter i Ignac Vuger.


"Zahvaljujem na ovoj donaciji našim, sesvetskim Rotarijancima koji će članovima naše knjižnice omogućiti uzbudljiv ulazak u svijet informatike i programiranja", rekao je voditelj knjižnice Babić.


"Micro:bitovi služe za početak učenja programiranja i ponajviše mlade uvlače u taj svijet kojem će se mnogi kasnije i snažnije posvetiti. Ove mikrobitove ćemo posuđivati kao i bilo koje druge knjige, s time da će ih pet biti u matičnoj knjižnici u Sesvetama, a pet u podružnici knjižnice u Jelkovcu", rekla nam je voditeljica podružnice Jelkovec mr. sc. Iva Klak Mršić koja je nazočnima odmah demonstrirala rad micro:bitova.


"Kako sam ovdje čuo sesvetska knjižnica ima 6 tisuća članova što je golem broj, plus sve područne knjižnice. Stoga sad vidimo da ćemo uskoro pokušati i s dodatnom donacijom, jer čini se da bi za to moglo biti potrebe", istaknuo je predsjednik sesvetskih Rotarijanaca, sveučilišni profesor Ulovec.


O  micro:bitovima


Radi se o uzbudljivoj novoj tehnologiji koju razvija neprofitna Zaklada Micro:bit čiji su osnivači BBC, Microsoft, Samsung, Amazon, British Council i drugi, a čiji partner za Hrvatsku je IRIM.

Micro:bit je maleno računalo koje se može programirati. Zamišljeno i oblikovano je tako da učenje i podučavanje učini jednostavnim i zabavnim.  Kroz zabavne aktivnosti s micro:bitovima djeca uče kodirati i pritom stječu druge vrlo važne vještine kao što su vještina rješavanja problema, timski rad, komunikacija, ali i razvijaju osobine ličnosti kao što su znatiželja, inicijativa i upornost. Primjenjiv je na svim razinama obrazovanja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2023. 11:52:28

Create Account