Sesvetski SDP položio vijence kod spomenika u središtu Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.6.2019. 12:30:35
Sesvetski SDP položio vijence kod spomenika u središtu Sesveta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Predstavnici sesvetske organizacije SDP-a, položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim sesvetskim antifašistima.



Spomenik u središtu Sesveta koji je podignula Skupština općine Sesvete, a svjedoći o jednom vremenu u znak spomena na poginule sesvetske antifašiste, danas je bio središte okupljanja predstavnika sesvetskog SDP-a koji su kod njega položili vijenac i zapalili lampaš.


"Prisjetili smo se jednog vremena u kojem su mnogi hrvatski antifašisti položili svoje živote za slobodu. U antifašističkoj Europi koja je pobijedila zlo, naši su preci u težnji za slobodom stvorili Federativnu Narodnu Republiku Hrvatsku koja je ubrzo postala sastavni dio bivše države, ali je zahvaljujući upravo njenom formiranju dala pravni temelj za osamostaljenje današnje Republike Hrvatske koja je konačno i stvorena u Domovinskom ratu. Zato je važno prisjetiti se svih Hrvata koji su, možda to mnogi niti ne zaju, činili veliku većinu u antifašističkom pokretu na prostorima bivše Jugoslavije, te su stvorili jedan od prvih organiziranih antifašističkih postrojbi u ondašnjoj okupiranoj Europi", rekao je predstavnik delegacije sesvetskog SDP-a Ivan Ciković prilikom polaganja vijenca.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.6.2023. 13:15:38

Create Account