Sesvetski stadion dobio novu rasvjetu i ime

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.10.2019. 10:56:46
Sesvetski stadion dobio novu rasvjetu i ime

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na sesvetskom stadionu rekonstruirana je rasvjeta, a u pogon ju je u petak na večer pustio gradonačelnik Milan Bandić.




Dugo godina članovi NK Sesvete sanjaju stadion kakav Sesvete zaslužuju. NK Sesvete zadnjih je godina među najboljim momčadima druge lige, trenutačno na drugom mjestu, mogu se natjecati za ulazak u 1. ligu, međutim u finalu uvijek posustanu  i to namjerno, jer u prvu ligu ne mogu zbog nezadovoljavajućih uvjeta stadiona. Trenutačno igraju na Radnikovom stadionu koji je dobar za drugu ligu, međutim daleko od standarda prve lige, a sesvetski stadion u Kašinskoj ulici ne zadovoljava niti te uvjete.  Potrebna je izgradnja novog stadiona, a prvi je korak već učinjen rekonstrukcijom rasvjete koja sada tehničkim parametrima zadovoljava licencu HNS-a.


Bio je to povod da se na puštanje u pogon rasvjete pozove gradonačelnik, a stvarni je razlog,  bio je da ga Sesvećani pokušaju nagovoriti na konačnu izgradnju stadiona.  Gradonačelnik je okretanjem sklopke upalio svjetla jednog tornja i time simbolično pustio u rad novu rasvjetu, no važnije od svega je  stvaranje uvjeta za normalni daljnji napredak kluba. Obrativši se nazočnima budućem je stadionu dao ime: "Zvat će se Stadion Sesvetska dolina", rekao je Bandić  s kojim je u društvu bila i pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon, a koje su dočekali saborski zastupnik Ante Plazonić, predsjednik i potpredsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić i Dražen Markota, te brojni građani Sesveta.


Vidjevši okupljeno više od stotinu djece i njihovih roditelja koji su ga unatoč hladnoći poduže navečer čekali, gradonačelnik je sa zadovoljstvom djeci pucao penale, fotografirao se s njima, snimao selfije, a potom u restoranu Valis koji je nesposredno uz stadion nazočnima nešto i obećao.


"Nemojte se brinuti, politička odluka koalicijskih partnera je donesena i izgradnja stadiona kreće na proljeće", rekao je Bandić.  Uvodno je predsjednik kluba Pero Karatović obrazlagao zašto bi Sesvete trebale dobiti stadion. Uz već znano potrebno zadovoljenje uvjeta kako bi se klub uopće mogao boriti za ulazak u prvu ligu ima i drugih razloga za njegovu izgradnju.


"Sesvete danas imaju 95 tisuća stanovnika. Varaždin i Koprivnica zajedno nemaju toliko, ali imaju prvoligaške klubove i lijepe stadione. Zagrebački Dinamo je naš najtrofejniji klub, ali nije i najveći. A znadete li zašto? Imaju 14 selekcija u pogonu, a NK Sesvete 19 selekcija u pogonu s više od 500 djece, a većina tih mladih selekcija natječu se u najvišim rangovima svojih uzrasta. Zato, zbog njih zbog sporta i normalne težnje za bolje, više jače, želimo taj stadion i smatramo da ga zaslužujemo, ne samo mi kao klub, nego Sesvete i građani Sesveta", rekao je Karatović


Dodao je da je u rekonstrukciju rasvjete uloženo oko milijun i pol kuna. Na događaju je bio prisutan i arhitekt novog stadiona Davor Mateković koji nam je rekao da je stadion projektiran po svim suvremenim standardima izgradnje takvih objekata, te da će mati kapacitet od 8 tisuća mjesta, većim dijelom natkrivena. 


Nakon sinoćnje večeri sesvetski nogometaši, ali i svi ljubitelji sporta nestrpljivo čekaju proljeće i obećani početak radova izgradnje stadiona Sesvetska dolina.


Video: Grad Zagreb

Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account