Sesvetskim Prigorcima postradalima od potresa pružena pravna pomoć

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.5.2020. 11:57:21
Sesvetskim Prigorcima postradalima od potresa pružena pravna pomoć

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U petak popodne u Vugrovcu je boravio tim Ministarstva državne imovine koji je "crvenima" pružio pravnu pomoć.


Pravna pomoć sastojala se od uputa postradalima čiji objekti nisu za stanovanje, dakle oni koji su dobili takozvanu crvenu naljepnicu, o mogućnostima korištenja državnih stanova za privremeno stanovanje, odnosno mogućnostima sudjelovanja države u plaćanju najamnine onima koji su zbog nemogućnosti stanovanja u vlastitim domovima morali privatno unajmiti stan.

Predstavnici desetak obitelji došli su na satanak u vugrovečku Staru školu koja je i sama teško oštećena, međutim, obzirom na veličinu objekta, jedan manji dio koji je svojedobno i obnovljen, a kojeg koristi KUD Dragutin Domjanić, manje je oštećen i pogodan je za održavanje ovakvih ili sličnih sastanaka.


Predstavnici ministarstva pojasnili su i momente donošenja novog zakona koji će regulirati rješavanje sanacija građevina od posljedica potresa, a građanima koji više ne mogu čekati državu i krenuli su u samomstalno rješenje problema, dakle u privatnu sanaciju, poručili su da sve radove i usluge dokumentiraju i čuvaju račune.



Desetak je obitelji na području sjeverozapadnog dijela GČ Sesvete čiji objekti nisu trenutačno pogodni za stanovanje zbog posljedica potresa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account