Siva nijansa Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.1.2018. 10:20:24
Siva nijansa Sesveta

Foto: Renata Stanešić

Iako želimo da ideja i Zelenim i plavim Sesvetama u potpunosti zaživi čim prije, na žalost moramo pokazati trenutačne poneke sive dijelove naše gradske četvrti.


Priču je potaknula naša čitateljica Renata Stanešić koja nam je pod kraj godine poslala fotografije ružnog nasrtaja na našu prirodu, naš životni okoliš. Evo što nam je tom prigodom napisala:


"Na samom kraju ove godine,želim nam svima bolju i uspješniju godinu,potrudimo se ispaviti ono što nije dobro a ovim putem apeliram na sve sugrađane NEMOJMO ZAGAĐIVATI SVE OKO SEBE SVOJIM OTPADOM I SMEĆEM,također pozivam nadležne službe da izvrše kontrolu Popovečke šume i naprave uvid u neovlašteno odlaganje raznih otpadnih materijala i smeća.Hvala ovoj internetskoj stranici na mogućnosti ovakvih objava,nadam se da nisam u krivu,smatram da se u našim Sesvetama puno toga lijepog događa ali da se puno toga i nezna, prilažem tužne fotografije današnje šetnje lijepim našim Sesvetama".


Vjerujemo da velika većina naših sugrađana želi da u svijet šaljemo lijepe slike naših naselja, bregova i dolina, potoka i livada, vinograda i polja, međutim među nama žive, na žalost i oni naši sumještani koji ne misle tako. Ili uopće ne misle. Jer da je suprotno, ne bismo imali ovakvih slika.


Na žalost šuma na području Popovca iz koje nam stigoše ove fotografije, nije i jedina koja mnogima služi kao smetlište. Iako će sada pojedinci zacijelo iskoristiti ovo za kritiziranje načina sustava odvoza kućnog otpada, ne bismo se trebali na to izvlačiti. 


Naime, kakav god sustav odvoza otpada bio, sa svim svojim manjkavostima, negoličnostima i nedostacima, on ipak postoji i uz malo dobre volje i uz uobičajene količine otpada za pojedino domaćinstvo, on se može zbrinuti na sustavan način. Bacanje otpada po šumama i potocima, doista je najgori način njegova rješavanja. 


Nadajmo se da će se pronaći  način, dali organizacijom kakvih ekoloških akcija ili slično kako bismo počistili naš okoliš od smeća i da uz ovakve slike više neće pisati naziv naših toponima. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.4.2024. 13:36:37

Create Account