Smeće svuda oko nas

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.10.2017. 14:41:52
Smeće svuda oko nas

Foto: Sesvete danas, Borko Samec i Darko Andročec

U posljednje vrijeme naši čitatelji, građani Sesveta skreću nam pozornost na mnoge dobre i loše stvari koje se događaju u našoj gradskoj četvrti (ljepše bi nam bilo reći općini kao nekad). Najviše je zadnjih dana upozorenja na smeće.



Ovaj put čitatelji se ne ljute niti krive Čistoću, nego, kako kažu,  neodgovorne i bezobrazne sugrađane koji bacaju smeće posvuda bez imalo srama i grižnje savjesti.


Tako nam je čitatelj Darko Andročec skrenuo pozornost na konstantno bacanje smeća uz kontejnere u ulici Jakova Gotovca, te nam poslao dvije fotografije. Kaže kako su to njihovi kontejneri iz zgrade, stanari uredno bacaju smeće, a onda se pojave ljudi od nekuda sa strane i bace uz njihove kontejnere smeće i glomazni otpad, tako da se više do samih kontejnera niti ne može. Onda to s vremena na vrijeme Čistoća uredno pokupi, pa za nekoliko dana opet ista priča. 


"Sada na tom mjestu (utorak rano popodne) nema smeća, no budite uvjereni, iz iskustva znam da će ga biti već navečer ili najkasnije sutra ujutro", iznerviran je ponašanjem nekih Androček koji je takve nazvao čobanima, no mi ipak nećemo dijeliti eiptete čak niti ljudima koji se tako ružno i nepropisno ponašaju. 


A da su riječi našeg sugovornika i sugrađana istinite uvjerili smo se i sami na jednom drugom mjestu, kod otoka kontejnera za otpad pri sesvetskoj telefonskoj centrali.  Slike govore više od riječi, a sudeći da smo u kratko vrijeme informirani o dva takva događaja, moguće je da takvih slika ima i u drugim dijelovima Sesveta.


Mnogima nije jasno zbog čega se pojedinci ponašaju na taj način bacajući smeće posvuda, kada svatko ima pristup redovnom odvozu smeća i ostalog kućnog otpada. 

Također, pitaju se ljudi, može li se tome stati na kraj? 


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.4.2024. 9:10:14

Create Account