Središnje Petrovo misno slavlje u Kašini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.6.2019. 14:05:25
Središnje Petrovo misno slavlje u Kašini

Foto: Sesvete danas

Povodom blagdana svetih Petra i Pavla u Kašini je od jučer u tijeku manifestacija Kašinsko Petrovo, a danas dopodne održano je središnje misno slavlje.



Misno slavlje predvodio je mons. dr. Juraj Batelja, umirovljeni profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u pratnji svećenika Vugrovečko - Sesvetskog dekanata.


Misnom slavlju nazočili su eurozastupnica na odlasku Marijana Petir,  izaslanik gradonačelnika Milana Bandića, Dalibor Bastalec, predsjednik Vijeća g.č. Sesvete, Stjepan Kezerić, dopredsjednik Dražen Markota, čelnici VMO. Kašina, članice KUD-a Prepuštovec u narodnim nošnjama i mnogi drugi vjernici.


Nakon liturgijske svečanosti u crkvi, nastavljeno je druženje pod velikim šatorom manifestacije uz društveni dom gdje je svim nazočnim mještanima i gostima Kašine ponuđen besplatni grah.


Manifestacija se nastavlja popodne u 18 sati u crkvi 2. susretom tamburaših orkestara pod nazivom Tambura u srcu Prigorja, a nakon koncerta, na velikoj bini ispod šatora je zabavni program uz tamburaški sastav Skoro frajeri.



Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

Create Account