Stanarima Mikuševe ulice u Brestju voda do grla, nadležni traže rješenje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.10.2018. 14:44:18
Stanarima Mikuševe ulice u Brestju voda do grla, nadležni traže rješenje

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Ulica Stjepana Mikuša u Novom Brestju više nalikuje nekoj kaldrmi dalekog istoka negoli zagrebačkoj gradskoj ulici.  Predstavnici Sesveta već dulje vrijeme traže od nadležnih rješavanje problema koje je tek sad na vidiku.



Ulica Stjepana Mikuša u Novom Brestju, najzapadnija je ulica na području Sesveta, graniči s Dupcem i vjerojatno najzapuštenija u sesvetskoj Gradskoj četvrti. Trpe tako njeni stanovnici hodanje po blatu, lokvama vode i u vrijeme velikih kiša, pravoj bujici već dugi niz godina. Bilo im je jasno, kažu, dok se gradila infrastruktura da se ne asfaltira, bili su strpljivi, no sada im je već voda došla do grla.  U vrijeme velikih padalina ne samo da je ulica puna vode, nego se sav višak vode s obližnje livade slijeva u njihove garaže i podrume. Tražili su u više navrata da se riješi problem njihove ulice, no do danas ništa se nije pomaklo. 


"Ma ja mislim da oni čekaju izgradnju produžetka Branimirove koja bi trebala proći tik tu do Mikuševe, pa da onda riješe sve to u jednom koraku", kaže nam jedna stanarka koju smo zatekli u njenoj ulici, dodajući kako misli da će se zbog i  toga stanar još načekati.


Ponukani time upitali smo predstavnike Sesveta o čemu je riječ koji odlučno odbacuje bilo kakvu povezanost buduće obilaznice i ove ulice u Novom Brestju.  „Ma znamo za taj problem već dugo i pokušavamo i želimo ga riješiti, no za sada još se nismo odmakli s mjesta. Problem je u neriješenim imovinsko – pravnim odnosima koje ne može riješiti Vijeće g.č. nego samo gradske službe. Ne znam koliko smo već puta tražili da se to riješi, slali požurnice, a dobijali smo odgovore da je predmet u postupku”, kaže nam Dražen Markota, zamjenik predsjednika Vijeća kojeg smo priupitali o tom problemu. 


U međuvremenu su građani Mikuševe ponovo slali dopise i čini se da bi inicijativa mogla uskoro dati plodove. Ponovo su čelnici Sesveta tražili od gradskih službi žurno rješenje problema gdje im je obećano da će predmet rekonstrukcije Mikuševe staviti u prioritete.  


Kako ipak nije moguće da se ulica rekonstruira prije zime i sezone padalina, iz g.č. Sesvete obećali su da će sve udarne rupe biti zatrpane i povaljane, te time barem malo ublaženo sadašnje teško prometno stanje za stanare ulice Stjepana Mikuša. 


U nastavku objavljujemo dopis predsjednika Vijeća g.č. Sesvete građanima Mikuševe, te fotografije ulice prošle zimske sezone koje nam je poslala Valentina Romanić.  Naslovnu fotografiju snimili smo u utorak, 9. listopada.


„Sukladno Vašem dopisu, upućenog e-pismom dana 3. listopada 2018. godine, kojim ukazujete na oštećenu cestovnu infrastrukturu, a kao najkritičniji dio navodite oštećen dio makadamski put pored kućnog broja 6, odgovaramo Vam kako slijedi. Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet uvrstio je na traženje Vijeća Gradske četvrti Sesvete, rješavanje imovinsko - pravnih odnosa u naprijed navedenoj ulici u svoj Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba, a nakon rješenja istih moguće je predmetnu ulicu uvrstiti za izradu tehničke dokumentacije i u konačnici asfaltiranje. Na isti način obavještavamo Vas da je Vijeće Gradske četvrti Sesvete uputilo zahtjev za sanacijom udarnih rupa u predmetnoj ulici.”

U potpisu dopisa predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić.

Nadajmo se da uskoro dolaze bolji dani za stanare Mikuševe i ostajemo pratiti situaciju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account