Stožerno vatrogasno društvo, DVD Sesvete održalo godišnju skupštinu.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.3.2019. 20:01:47
Stožerno vatrogasno društvo, DVD Sesvete održalo godišnju skupštinu.

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvetski vatrogasci jedan su od najvažnijih stupova dobrovoljne protupožarne zaštite naše gradske četvrti, pa i šire.


S osmijehom je Neno Gložinić, predsjednik DVD-a Sesvete ujedno i dopredsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba pozdravljao mnogobrojne nazočne goste na godišnjoj skupštini njegova društva u sesvetskom vatrogasnom domu u subotnju večer, svjestan da izvještaji i onaj o aktivnosti članova u proteklih godinu dana i onaj financijski ne može nadmašiti niti jedno drugo sesvetsko vatrogasno društvo, jer, možda je i prirodno da sesvetski vatrogasci budu ipak prvi u aktivnosti, osobito u intervencijama, no za takvu razinu aktivnosti potrebnoj je dobro uigrano brojno članstvo kako je upravo u DVD-u Sesvete.


Nizanje brojki o njihovoj prošlogodišnjoj aktivnosti,  možda široj javnosti i nije toliko važno, koliko da imamo jedno po znanju i spremnosti gotovo profesionalno društvo, u svakom trenutku spremno krenuti na intervenciju. Također dobro je znano da kada profesionalci iz postaje Dubrava kreću na neku veću intervenciju, na njihovo mjesto dežurstva u bazu tada dolaze upravo Sesvećani, jer profesionalna  jedinica mora i u trenutku njihove intervencije imati popunjene redove u svojoj bazi za slučaj nekog novog istovremenog nemilog događaja. 


Upravo zbog silnih sati rada, kao i njihovim rezultatima  čestitali su im mnogobrojni gosti, osobito njihovi kolege širom zemlje, ali i iz Slovenije, članovi PGD-a Šmarje s kojima su pobratimljeni već više od 30 godina, kao i vatrogasci iz bratskog društva Prelog. Izaslanik gradionačelnika Bandića bio je predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić pohvalivši ih i čestitavši im na trudu koji ulažu u dobrobit zajednice, a na poslijetku u ime Vatrogasne zajednice Grada Zagreba na aktivnosti im je čestitao član predsjedništva zajednice Srećko Bahlen koji je ujedno i uručivao priznanja.


Naime, članovima društva koji su tijekom proteklih godinu dana završili određene specijalizacije ili druge edukacije uručena su uvjerenja, a jubilarcima priznanja. 


Treba li spomenuti da je nakon službenog dijela nastavljeno poznato vratrogasno druženje uz dobru glazbu i pun stol. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 10:53:07

Create Account