Sudar u Belovaru, policajac novinaru onemogućio posao

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.10.2017. 12:36:56
Sudar u Belovaru, policajac novinaru  onemogućio posao

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Danas dopodne nešto prije 11 sati u Belovaru na glavnoj magistralnoj cesti D3 kod caffe bara Inela dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri vozila, dva osobna i teretno.


Prema riječima očevidaca prvo su se sudarila dva osobna vozila, a potom je jedno podletjelo pod kamion. Nemamo podatke o eventualno ozljeđenima, dakle riječ je o nesreći kakvih se, na žalost, svakodnevno u našoj zemlji događa na desetke.  


U ovoj nesreći zanimljivo je da je policajac svojim djelovanjem onemogućio novinara ovih stranica u obavljanju posla.

"Tko si ti", prvo je zapitao novinara portala Sesvete danas, autora ovih redaka, zaboravljajući obratiti se uobičajeno s Vi, iako je novinar prilično stariji od njega. "Što radiš ovdje"?. Nastavja dalje u istom tonu. "Očevid je u tijeku, ne smiješ biti tu. To što nisam razvukao traku ne znači da smiješ tu hodati. Slikaj tamo iz daljine", imperativno je povišenim tonom riječima otjerao novinara  s mjesta nesreće, smetnuvši pri tom s uma da su kroz mjesto nesreće odnosno očevida prolazili ljudi, da su kroz mjesto nesreće za vrijeme očevida prošla mnoga vozila, možda i stotinjak i nije nemoguće da je pri tom netko iz vozila fotografirao mjesto nesreće koje će potom postaviti na neku društvenu internetsku stranicu.

Ali čini se  da novinar ne smije to što smiju drugi građani.  "Daj mi taj fotoaparat da vidim što si snimio, ne smiješ mene slikati", kaže, vjerojatno stoga što za vrijeme očevida nema kapu na glavi. Uzima nadalje iz novirarskih ruku fotoaparat, pregledava fotografije i odlučuje o tome koje mogu ostati, a koje treba obrisati. Potom je novinara legitimirao, vjerojatno kao velikog sumnjivca koji će sad ne znamo što učiniti.

Novinar ovog portala Borko Samec stao je na mjestu nesreće kako bi samo kratko izvijestio o događaju koji bi prije svega trebao poslužiti kao opomena i upozorenje svim vozačima da budu vrlo oprezni u prometu kako se ovakve situacije ne bi ponovile. Dakle, velika većina medija, kao i portal Sesvete danas djeluje u istom pravcu kao i policija, na prevenciji i pokušaju podizanja razine sigurnosti prometa, pa je stoga ovaj svojevrstan nasrtaj policajca na novinara vrlo iznenađujući i začuđujući tim više što znademo da je politika policije vrlo uska suradnja s medijima u zajedničkom cilju, podizanja sigurnosti uopće. 

Stavit ćemo ovaj slučaj u ladicu u nadi da se više neće ponoviti, a reakciju policajca pripisati njegovoj mladosti i vjerojatnoj needuciranosti.  No, na kulturu ophođenja svakako bi u policiji trebali pripaziti.


Create Account