Tambura u srcu Kašine

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.6.2019. 9:28:39
Tambura u srcu Kašine

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U sklopu manifestacije Kašinsko Petrovo u subotu predvečer održan je koncert tamburaških orkestara naziva Tambura u srcu Prigorja.



Lani započet susret za kojeg organizatori KUD Kašina kažu da bi željeli uvesti tamburaške susrete kao tradiciju ovog prigorskog naselja, ponudio je ove godine nastupe četiri tamburaških orkestara sa sat i pol programa. U kašinskoj župnoj crkvi sv. Petra i Pavla nastupila su četiri tamburaška orkestra s 13 skladbi religijske ili tradicionalne tematike.


Uz domaćina, KUD Kašina kojim je ravnao Vice Zirdum, sudjelovali su tamburaški orkestri KUD-a Dragutin Domjanić Adamovec uz dirigenta Dana  Koziga, tamburaški orkestar Črni Tomaši iz Lobora s dirigentom Damirom Mumlekom i tamburaški orkestar HPD-a Rodoljub iz Virovitice kojim je ravnala Mirna MIhalković. 


Pojedine skladbe bile su izvedene uz vokalnu pratnju. Tako je uz domaćine zapjevao i njihov zbor, gostima iz Adamovca pridružile su se vokalistice Lucija Bartolović i Branka Črgar, a svojim je glasom i pjevanjem posebno sve zadivila Virovitičanka Leona Sever. 


Po završetku koncerta predstavnicima sudionika domaćin je uručio prigodne darove. Koncertu je nazočio i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 9:45:47

Create Account