Trg Lovre Matačića uskoro završen

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.9.2018. 17:33:12
Trg Lovre Matačića uskoro završen

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Predsjednik sesvetskog Vijeća Stjepan Kezerić sa suradnicima obišao radove u središtu Sesveta.


Predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić koji je ujedno i predsjednik Stranke BM 365 za Sesvete u društvu njegove stranačke zamjenice Mateje Vukmirović, ujedno i Bandićeve glasnogovornice, obišli su tijekom četvrtka Luku gdje se izvode intenzivni radovi. 


Najveći zahvat svakako je Trg Lovre Matačića koji, od kako je izgrađen prije već gotovo 40 godina, nije ni taknut, pa je izgledom i svojom funkcijom bio već daleko ispod današnjih potreba građana, korisnika tog prostora. Otprilike isto tako su bile i stare instalacije koje je trebalo zamijeniti suvremenim, što je i učinjeno. Stoga je proteklih nekoliko mjeseci ovaj Trg u cijelosti bio razrovan, a nakon što su komunalna poduzeća obavila svoje radove, prišlo se cjelokupnoj vizualnoj restauraciji samog trga.


„Željeli smo u potpunosti osuvremeniti taj prostor i to će uskoro biti najljepši sesvetski trg. Tražili smo da se arhitektonski upotpunosti uredi i već se sad nazire vizura kojom će, nadam se, biti zadovoljni svi stanari ovog prostora”, rekao je Kezerić. 


Zadovoljna viđenim bila je i Mateja Vukmirović. „U početku su staze planirali preasfaltirati, no tada smo reagirali i zatražili izmjenu plana, jer smatram da asfaltu nije mjesto u na jednom čisto pješačkom, rekla bih, intimnom prostoru stanara okolnih stanova i svih koji posjećuju ovaj prostor. Ovaj će nam trg sada izgledati kao park, što on ustvari i jest, te postavljanjem kocki, novih klupa i zelenila unosimo i novi pozitivni duh na ovaj trg i u našu Luku”, rekla je Bandićeva glasnogovornica inače i sama stanarka Luke. 


Dodala je da će tek kad bude sve završeno, posebice u noćnim satima kad najsuvremenije LED svjetiljke javne rasvjete osvijetle cjelokupni prostor, kombinacija zelenila i izgrađenog dijela dobiti pun smisao. 


„Jasno mi je da su ljudi nervozni i da negoduju dok se gradi, jer se za to vrijeme značajno smanjuje komocija  uobičajenog života, no kad se sve završi i kad građani vide što je sve učinjeno, vjerujem da će većini biti drago što su malo pretrpjeli”, dodala je Vukmirović ističući kako se nada da bi trg trebao biti završen do 20. rujna kad će na otvorenje, doći i sam gradonačelnik, no datum će biti dogovoren naknadno. 


Nakon što radnici Zrinjevca upotpunosti završe svoj posao još će biti dotjerani poneki detalji, primjerice koševi za smeće, nove table i vjerojatno nogostup kod početka trga na južnoj strani. Ono što je već napravljeno, postavljena je nadstrešnica autobusne stanice s druge strane trga u Trakošćanskoj koja svojom funkcijom i vizualom već izaziva pozitivne komentare građana. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account