Trula jaja uzbudila mještane Selnice i Jelkovca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.1.2021. 15:26:18
Trula jaja uzbudila mještane Selnice i Jelkovca

Foto: Sesvete danas/ilustracija-ova fotografija nije povezana s događajem iz članka

Mještani Sesvetske Selnice i Jelkovca uzbunili su vatrogasce i policiju zbog smrada u zraku koji je podsjećao na trula jaja (sumporovodik).




"Jučer od 18 h navečer do ponoći nije se dalo iz kuće izać od smrada po trulim jajima (nalik na sumporovodik), pluća nas bolila, peklo i grizlo za nos i oći, svi su se u kuće pozatvarali, nismo prozore mogli otvoriti od smrada. Osjetilo se po starom Jelkovcu, Novom Jelkovcu i Selnici", javila nam je danas naša čitateljica.


Nakon dojave tijekom noći policija i vatrogasci izašli su na teren pokušavajući otkriti što su to građani osjetili i odakle bi to trebalo stizati. Nakon duljeg provjeravanja odgovarajućim uređajima koji otkivaju strane kemikalije u zraku, nisu ništa uspjeli otkriti i akcija je završena. 


"Vjerojatno se radilo o nekom kratkotrajnom puštanju nečega u zrak možda i odnekud iz kanalizacije, ne znamo, no kad smo stigli na mjesto događaja više nije bilo reakcije, moguće da se zrak provjetrio, tako da uređaji nisu uspjeli ništa otkriti", rekli su nam vatrogasci dodajući kako su građani odmah na prvi osjet trebali dojaviti čudna zbivanja u zraku, a ne tek puno kasnije.


Pojedini stanovnici Jelkovca sarkastično su nam rekli kako su se sinoćnjim mirisom vratili puno godina unatrag dok je još radila Sjemenova farma pajceka, tada najveća u Europi na prostoru današnjeg naselja Novi Jelkovec, dodajući "Fala dragomu Bogu ili tko zna kome da toga danas više nema, a bilo bi još ljepše da ovakvih događaja kao sinoć uopće nema". 



Vezane vijesti
Ažurirano: 19.4.2021. 7:56:46

Create Account