Tužno lice Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.1.2018. 10:48:02
Tužno lice Sesveta

Foto: Damir Paulik

Na ovim stranicama pokušavamo uglavnom promovirati naš kvart i kraj, isticati pozitivne i vrijedne primjere, međutim, kao i naš život, tako i život svake pojedine sredine ne sastoji se samo od lijepih stvari, pa povremeno moramo malo i kritizirati, kako bismo potaknuli nadležne na rješavanje problema. 


Ovu nam je priču svojim fotografijama ispričao naš sugrađanin i čitatelj Damir Paulik, koji nam je želio skrenuti pozornost dio Sesveta, zapuštenog i unakaženog smećem. Naravno krivi su ponajviše nesavjesni građani koji smeće navoze na javnu površinu, ali potom i gradske službe koje taj javni prostor ne održavaju. 


Kako fotografije zorno pokazuju, mjesto je to pravog divljeg smetlišta, legla štakora i još mnogo čega. Evo što nam je ukratko Paulik napisao: 

"Mjesto ove grozote je: Industrijska ulica, smjer istok od Ljudevita Posavskog prema Selnici, uz ogradu nekadašnjeg Getroa, uz slijepi kolosjek. Otprilike 20-tak metara od tvrtke Famy s desne strane".


Ako nismo u krivu, taj bi prostor mogao biti zahvaćen projektom rekonstrukcije prostora negdašnjeg Sljemena, no, dakako da bi bilo jako dobro za život i zdravlje Sesvećana i svih koji tud prolaze, da se to ruglo sanira i prije negoli za koju godinu počnu intenzivni fizički građevinski zahvati. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.11.2023. 8:45:57

Create Account