U eko akciji ZIPS-a u Kraljevcu posađeno tridesetak stabala

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.3.2021. 9:37:21
U eko akciji ZIPS-a u Kraljevcu posađeno tridesetak stabala

Foto: Zelene i plave Sesvete

Proljetna ekološka akcija Zelenih i plavih Sesveta ovoga se proljeća odvijala na području Sesvetskog Kraljevca.



Na prostoru NK Sesvetski Kraljevec i tamošnjeg dječjeg igrališta posađeno je tridesetak stabala od kojih su neka već prilično velika, tako da se očekuje kako će već ovoga ljeta davati određenu količinu hlada. 


Pokrovitelj akcije i ovoga je puta bila Agroproteinka koja je omogućila nabavu sadnica. Zrinjevac je svojim strojevima iskopao rupe čije su pozicije označili stručnjaci, a mještani s tog dijela ovog naselja, mnogi s djecom, kao i dio članova udruge ZIPS odazvali su se u akciji sadnje koju je aktivno svojim radom podržao i dopredsjednik VGČ Sesvete Dražen Markota.


"Iznenadilo me je koliko rado mještani Sesvetskog Kraljevca koriste ovu zelenu površinu i mislim da smo napravili dobar posao ovom malom akcijom. Jednu, nadam se puno veću akciju radit ćemo na jesen, kad s pravom možemo očekivati daleko povoljniju epidemiološku sliku, pa nećemo morati paziti kao ove subote", rekao nam je u ime organizatora dopredsjednik ZIPS-a Radoslav Dumančić dodajući kako su ovom akcijom željeli pokazati da im je svaki dio Sesveta, a ne samo centar jednako važan i u istom prioritetu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2024. 11:59:14

Create Account