U ekološoj akciji učenici vugrovečke škole sadili cvijeće

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.5.2018. 8:03:42
U ekološoj akciji učenici vugrovečke škole sadili cvijeće

Foto: OŠ Vugrovec

Školski okoliš treba biti čist, uredan i po mogućnosti uređen u skladu s prirodom, kako bi učenici i taj segment usvojili kao nešto od osobitog značenjai u ljudskom životu. Stoga je u vugrovečkoj školi organizirana prava mala ekološka akcija uređenja, javlja učiteljica Snježana Prusec Kovačić.


Lijepo vrijeme izmamilo je  nedavno učenike volontere 2.c razreda PŠ Vugrovec  na školsko dvorište kako bi u sklopu projekta „Školski volonteri“ te uz pomoć učiteljica Snježane Prusec-Kovačić i Anite Jeren, roditelja i domara uredili okoliš škole. 

Poduzeće Zrinjevac doniralo je zemlju koja je bila potrebna za sadnju cvijeća. Uređivao se stražnji - novi ulaz u školu. Učenici su tog dana u školu donijeli cvijeće koje su uz pomoć mama sadili u cvijetnjak. Roditelji su donirali i automobilske gume koje su učenici volonteri i roditelji obojili veselim bojama, te u njih posadili trajnice. Djeca su pomagala domaru nositi zemlju u kanticama i voziti u tačkama. Dio učenika je svojim vrtlarskim alatom poravnavao zemlju i radio rupe za cvijeće. 

Nakon napornog rada, uslijedila je mala pauza u kojoj su se učenici okrijepili sokom, a mame kavom. Osim učenika 2.c razreda velika pomoć je bila i volonterka Ana učenica 6.c razreda koja je pomagala oko sadnje i zalijevanja cvijeća.  Bila je ovo lijepa eko akcija uređenja okoliša naše područne škole. Učenicima se jako svidjelo bojanje guma i sadnja cvijeća te već  imaju planove za novo uređenje.


Učiteljice Snježana Prusec-Kovačić i Anita Jeren


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.10.2023. 11:58:11

Create Account