U petak policijska akcija zaštite pješaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.6.2019. 17:19:50
U petak policijska akcija zaštite pješaka

Foto: Ilustracija

U petak, 14. lipnja, s ciljem poboljšavanja stanja sigurnosti u prometu i zaštite pješaka, policija će provesti akciju zaštite pješaka.


Priopćenje:

PP Sesvete dana 14.06.2019. godine provoditi akciju „Zaštite pješaka“. Tijekom provođenja zadaća iz akcije policijski službenici određeni za izvršenje zadaća ovim Planom, iste će obavljati na prometnicama i mjestima gdje su, sukladno analitičkim podacima za proteklu godinu, pješaci najčešće stradavali u prometu i gdje je evidentiran veći broj prekršaja ove ciljane skupine sudionika u prometu.


Većina prometnih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača te zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti pješaka; prilagodite brzinu vozila uvjetima na kolniku.

Pješaci su najranjiviji sudionici u prometu. Prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu pješaci teško stradavaju.


Vozači koji sudjeluju u prometu na cesti svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika u prometu.


Zbog vlastite sigurnosti, kao pješak poštujte prometna pravila, a kao vozač obratite posebnu pozornost na pješake.

 

Samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa sprječavamo prometne nesreće s najtežim posljedicama.

 

Stoga opet upozoravamo sve vozače da ne pridonose crnim brojkama nego da poštujući prometne propise, zbog sebe samih i sigurnosti drugih sudionika, pomognu da se ljudski životi ne gase.

 



Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 11:35:17

Create Account