U Sesvetama je obilježen Dan planete zemlje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.4.2018. 12:04:53
U Sesvetama je obilježen Dan planete zemlje

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša u cilju zaštite prirodnih resursa te kako bi se skrenula pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.


Današnji dan obilježen je u Sesvetama u subotu programom u organizaciji Narodnog sveučilišta Sesvete.

Prvo je izvedena dječja predstava Stonoga Goga u izvedbi Teatra Poco Loco i Gradskog kazalište lutaka Split.

Izložba govori o egoizmu i empatiji, te potrebi dijeljenja, a odvija se u šumi među kukcima s ciljem upoznavanje djece s tim sitnim šumskim svijetom.


Nakon predstave posjetitelji su mogli razgledati izložbu kišobrana ovješenih iznad ulaza u sveučilište. Pedesetak kišobrana oslikala su djeca na radionicama u sveučilištu veselim ekološkim temama i ovješeni su onako otvoreni kako bi građani mogli vidjeti slikovnu dječju ekološku poruku.


Potom su Mali Sesvećani otpjevali nekoliko pjesmica, između ostalog i svoju himnu, a učenici prvih razreda OŠ Sesvetska Sela flomasterima su oslikavali bijele balone na temu Planeta Zemlja kakvom ju želim vidjeti, što je također nama odraslima bila poruka kako djeca vide svijet oko sebe, odnosno kakav bi taj svijet trebao biti.


Bila je to jedna prekrasna mala manifestacija iz koje pametni mogu izvući koju pouku o našem svakidašnjem životu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.3.2024. 14:22:58

Create Account