U Sesvetama započele javne tribine o razvrstavanju otpada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.5.2018. 9:47:52
U Sesvetama započele javne tribine o razvrstavanju otpada

Foto: Srećko Puntarić Felix

Već tri tjedna traju javne tribine po mjesnim odborima na području Grada Zagreba o razvrstavanju otpada. Ovaj tjedan stigle su i u Sesvete.



Tako su jučer održane u Centru, Adamovcu, Lužanu i Sesvetskim Selima, a danas se nastavljaju u Glavničici, Kašini i Prepuštovcu. Sutra su na rasporedu Kraljevečki Novaki, Novi Jelkovec, Sesvetski Kraljevec i Sesvetska Sopnica. 


Na održanim tribinama građanke i građani su iskazali veliko zanimanje za komunalne teme. Raspravljano je o prilagodbama vezanim za Uredbu o gospodarenju komunalnim otpadom, problemu nesavjesnog odlaganja otpada, zelenim otocima, reciklažnim dvorištima, odvozu glomaznog otpada, pravilnom odvajanju otpada i mnogim drugim temama. 


Pojedine je građane zanimao i nova strategija gospodarenja otpadom, ali tu nisu mogli dobiti odgovor, jer ona još nije usvojena, a obzirom da je riječ o prvorazrednoj političkoj temi pitanje kad i će i u kakvom izdanju biti donesena.


Čulo se i pojedinih negodovanja građana što najave održavanja tribina nisu bile bolje iskomunicirane s građanima, no Grad i Holding očito nisu mislili da je potrebno u najave održavanja uključivati i sredstva informiranja.


Na sesvetskom području tribine se nastavljaju po mjesnim odborima i naredni tjedan.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:41:51

Create Account