U Sesvetskim Selina u subotu proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskog

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.6.2020. 10:15:58
U Sesvetskim Selina u subotu proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskog

Foto: Milan Bandić i Gordan Jandroković fb

Svečanim večernjim misnim slavljen i proštenjem Sesvetska Sela proslavila su blagdan svoje župe.


Od ranog jutra tijekom cijelog dana uz svetište sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima svetkovalo se u čast jednog od najomiljenijih svetaca u narodu. Od jutarnje mise, do zaključno večernje u 19 sati, koja je bila i najposjećenija, prošlo je mnoštvo naroda koji su željeli biti dio tog duhovnog ali i društvenog događaja.


Sveti Antun Padovanski zaštitnik je župe u Sesvetskim Selima, njemu je posvećena i crkva ispred koje je u subotu u predvečernjim satima služena svečana sveta misa kojuje predvodio zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško.

Na misi su uz mnoštvo vjernika bili nazočni predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, saborski zastupnik iz Sesveta Ante Plazonić, zamjenik predsjednika VGČ Sesvete Dražen Markota i mnogi drugi uglednici.


Uz ostale, vodjeli smo i Ninu Raspudića i njegovog novog kandidata na listi, pjevača, katoličkog aktivistu i komičara, Antu Vlasića, zvanog Cash  koji su također nazočili misi u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, te druženje potom u obližnjem kafiću iskoristili za predstavljanje svoje liste.


Proštenje u Sesvetskim Selima jedno je od najvećih vjerskih i društvenih okupljanja na području Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.2.2024. 11:09:52

Create Account