U Sesvetskom Kraljevcu traju geomehanički radovi za izgradnju vrtića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.2.2021. 13:15:15
U Sesvetskom Kraljevcu traju geomehanički radovi za izgradnju vrtića

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U Sesvetskom Kraljevcu u tijeku su geomehanički radovi za izgradnju vrtića Sesvetski Kraljevec.Dugo se već priča i izgradnji vrtića u Sesvetskom kraljevcu, i sami smo do sad objavili nekoliko napisa s najavom početka radova koji su ustvari trebali početi još prošle godine, pa ih je potom navodno epidemija zaustavila. 


Konačno ostvarenje projekta i u fizičkoj izvedbi na terenu je započeo. Nakon imovinsko-pravnih problema koji su privremeno zakočili već pokrenuti projekt, a koji su u međuvremenu riješeni, počelo je ostvarenje. Za početak trebaju se izvesti geomehanički radovi istraživanja terena. Nakon raspisivanja natječaja izvođača bismo trebali doznati u travnju, a potom vrlo brzo očekujemo i početak radova. Za očekivati je da bi izvođač trebao objekt izgraditi u roku od godine dana, dakle da bi vrtić trebao primiti prvu djecu s početkom školske godine 2022, što će biti veliko olakšanje tamošnjim roditeljima. 


"Pa i sami ste vidjeli koliko se zalažem da se konačno pokrene taj projekt, izgradnja vrtića u Sesvetskom Kraljevcu. Već niz godina doslovce "jašem" na tome, već me u gradskim službama koje su nadležne za ostvarenje tog projekta gledaju ispod oka, no, znademo, ako nećemo dosađivati, nećemo niti uspjeti. No, nakon izrade idejnog projekta i glavnog projekta, nakon konačnog rješenja svih imovinsko-pravnih odnosno, konačno je došlo vrijeme da se projekt počne ostvarivati i građevinski", rekao nam je dopredsjednik VGČ Sesvete Dražen Markota.


Dodao je kako je prvotno bilo zamišljeno da vrtić ima 10 grupa, međutim uspio se izboriti za 14 koliko će ih i biti u novom objektu.


"Ma i to će biti premalo, daj Bože da trebamo još puno mjesta u vrtićima, no uvelike će umanjiti kroničan nedostatak vrtića na području naše gradske četvrti", dodao je Markota usput napominjući kako je pokrenut i projekt izgradnje vrtića u Kašini. Tamo je za sada u tijeku proces otkupa zemljišta. 


A što se tiče vrtića u Sesvetskom kraljevcu, u njega bi se, prema aktualnim normativima trebalo smjestiti 265 djece u 14 skupina (7 jasličkih i 7 vrtićkih). Ukupna bruto površina dječjeg vrtića je 2.605,00 kvadratnih metara.  Planirana vrijednost investicije iznosi 23.650.000,00 kuna bez PDV-a, tj 7 .500 kn po kvadratnom metru bez PDV -a za trošak građenja i opreme, te 1.275 kn/m2 za vanjsko uređenje.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2021. 11:15:48

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account