Uređuje se i proširuje groblje u Moravču

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.11.2019. 14:32:00
Uređuje se i proširuje groblje u Moravču

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Groblje u Moravču zajedničko je za više naselja sesvetskog, ali i zelinskog područja, te je već pokrenuto njegovo uređenje kao i "papirnati" radovi na proširenju.



Na groblju u Moravču danas su se po kišnom vremenu okupili relevantni čimbenici projekta uređenja i proširenja mjesnog groblja. Uz najvažnije operativca koji će sa svojim ljudima odraditi sav posao, direktora Gradskih groblja Patrika Šegotu, nazočili su nositelji inicijative uređenja i proširenja groblja, predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić i vijećnik u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije Dalibor Bastalec. Prijedlog za uređenje i proširenje došao je iz Mjesnog odbora u ime kojeg je nazočio predsjednik Mladen Latin.


"Na ovom groblju uz građane više naselja ovog dijela Sesveta, pokapaju se i umrli s područja gotovo trećine Zeline, stoga nam je jako stalo da se ovo groblje što prije uredi i proširi, te smo u suradnji s predstavnicima Sesveta zatražili od Grada Zagreba da se sve to što prije riješi", rekao je Dalibor Bastalec, zastupnik u Skupštini Zagrebačke županije.


Direktor Gradskih groblja Patrik Šegota rekao je da će u narednih nekoliko godina sve sada planirano u vezi ovog groblja biti i realizirano. Uređenje je već počelo uoči blagdana Svih svetih, a za narednu godinu planira se projekt sanacije središnje staze, promjena ograde, uvođenje video nadzora i druge radove", rekao je Šegota dodajući kako je detaljni plan uređenja u visokoj fazi izrade.


"Uz ovo uređenje planiramo proširenje groblja Moravče, kao i ostalih malih groblja na području Grada Zagreba, a za njih nam više neće trebati, kao do sada ishođenje UPU-a, što će nam ubrzati proces barem za osam mjeseci. Što se tiče groblja Moravče, u sklopu proširenja bit će izgrađena i nova mrtvačnica, te proširenje parkirnih mjesta", zaključio je Šegota.


 "Ovi radovi značit će puno ne samo za Moravče, nego i za sve građane koji ovdje imaju svoja grobna mjesta ili će ih tek kupiti, osobito kad groblje bude prošireno. Mi smo bili u posljednje vrijeme na nekoliko sastanaka na kojima smo pokušali požurivati ostvarenje tog projekta koji je u razvoju već nekoliko godina", rekao je predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić.


Predsjednik M.O. Moravče Mladen Latin također je izrazio veliko zadovoljstvo početkom uređenja groblja i znatnog napretka u razvoju projekta proširenja groblja, izgradnje mrtvačnice i novog parkirališta. 


"Vidite da sada imamo mrtvačnicu praktično na cesti i kad je sprovod, pogotovo neki veći, moramo praktično zatvoriti glavnu cestu kroz Moravče prema Mariji Bistrici dok sprovod ne prođe. To u današnje vrijeme nije normalna situacija i zadovoljan sam da se s tim konačno kreće", rekao je Latin.


Groblje bi u cijelosti trebalo biti uređeno po svim standardima na proljeće naredne godine, a rečeni radovi proširenja, izgradnje mrtvačnice i parkirališta za dodatne dvije godine. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.2.2022. 14:20:02

Create Account