Uskoro obnova sajmišta i tržnice, Zelena tržnica premješta se u Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.10.2020. 8:24:07
Uskoro obnova sajmišta i tržnice, Zelena tržnica premješta se u Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvetsko sajmište, ali i tržnica u središtu Sesveta uskoro bi trebali u obnovu, a čini se da i Zelena tržnica sa Žitnjaka stiže u Sesvete.



Čelnici pojedinih gradskih službi, Gradskih tržnica i Zagrebačkih cesta, zajedno s čelnicima Gradske četvrti Sesvete, održali su u srijedu, kako smo obaviješteni, sastanak na sesvetskom sajmištu. Tema je bila obnova sajmišta, ali i rekonstrukcija sesvetske tržnice. 


O oba ova projekta već se dugo priča, no, nešto je i napravljeno. Izrađen je projekt koji bi današnju vizuru sajmišta trebao dobrano osuvremeniti. Prije svega prostor treba dodatno opremiti, dovesti vodu i odvodnju, napraviti sanitarne čvorove, a ugostiteljska ponuda trebala bi se nakon rekonstrukcije nuditi u prostoru primjerenijem 21, negoli kako izgleda danas kao u 19 stoljeću.  


Nova tržnica za koju projekti također postoje, a čiji je početak rekonstrukcije bio najavljen još prije dvije godine, čini se da bi u vrlo kratko vrijeme mogao biti izveden. Povjerovat ćemo ipak tek kad počnu radovi. 


Ono što je također vrlo zanimljivo, izgleda da će Zelena tržnica uskoro biti preseljena u Sesvete negdje na prostor sajmišta. Doduše vjerojatno samo privremeno dok se ne završi golemi infrastrukturni projekt denivelacije raskrižja Slavonske avenije kod Zelene tržnice, a koji bi mogao započeti već krajem ove ili početkom naredne godine. 


U svakom slučaju, nastavak 70 godišnje tradicije sesvetskog sajmovanja nije upitan, tek će prostor, što je svakako prijeko potrebno, biti osuvremenjen.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account