Usred ljetnih praznika sesvetski harmonikaši se natjeću i osvajaju nagrade

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.7.2018. 8:54:23
Usred ljetnih praznika sesvetski harmonikaši se natjeću i osvajaju nagrade

Foto: GŠ Zlatka Grgoševića

Iako su već počeli ljetni praznici, hamonikaši GŠ Zlatka Grgoševića osvojili su nagrade na još jednom natjecanju, piše ravnateljica škole Ljerka Pašalić.




U Dolenjskim Toplicama u Sloveniji proteklog vikenda, od 5. do 8. srpnja održalo se međunarodno harmonikaško natjecanje "Accordion Games". Natjecanje je to na kojem nije moguće nastupiti bez prethodne kvalifikacije. Učenici Glazbene škole Zlatka Grgoševića Sesvete, Mateo Matešić (4.r., mentorica: Valentina Mikulić, mag.mus.) i Karlo Bukal (6.r., mentorica: Biljana Vitanović, mag. mus.), prethodno su svojim vrlo uspješnim nastupom na 9. hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru stekli certifikat kojim su se kvalificirali za natjecanje u Sloveniji. 


Natjecanje "Accordion Games" otvoreno je za sve vrste harmonika i sve glazbene stilove i žanrove, a natjecatelji su podijeljeni u starosne kategorije od kojih je svaka podijeljena na tip harmonike, te na vrstu glazbe koju kandidati izvode. Po tome je ovo natjecanje specifično, možda i jedino takvo u svijetu. Želja je organizatora da kroz godine natjecanje stekne olimpijski karakter na način da se svake četiri godine održava u nekoj drugoj zemlji. Tako je za četiri godine predviđeno održavanje natjecanja u Rusiji. Natjecanje ima bogat nagradni i novčani fond. 


Učenici GŠ Zlatka Grgoševića vrlo uspješno su se prezentirali, pa je tako Mateo u A2 kategoriji za kromatsku harmoniku osvojio 2. nagradu,  srebrnu medalju i pehar za 1. mjesto. Karlo je u A4 kategoriji za kromatsku harmoniku  osvojio 3. nagradu, brončanu medalju i pehar za 1.mjesto. Bravo harmonikaši! A sad na zasluženi odmor!


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2023. 9:51:50

Create Account