Utvrđena cijena zemljišta na trasi produžetka Branimirove

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.10.2018. 9:30:29
Utvrđena cijena zemljišta na trasi produžetka Branimirove

Foto: ilustracija

Po prvi puta u povijesti vještaci za nekretnine utvrdili su vrijednost zemljišta na trasi produžetka Branimirove.


„Cijena zemljišta  na trasi produžetka Branimirove je utvrđena i iznosi 22 eura po kvadratu”, rekao je u petak na sjednici Vijeća g.č. Sesvete Ante Plazonić, koordinator za izgradnju produžetka Branimirove dodavši jedan vrlo važan podatak da je cjelokupna dokumentacija za cijelu trasu produžetka Branimirove završena. 


Dakle, sada kada konačno postoje sve moguće dozvole i suglasnosti nema više nikakvih prepreka za početak otkupa zemljišta, a u prilog tome ide i završena procjena njegove vrijednosti. 


„Sada smo u fazi dostave ponuda vlasnicima parcela. Oni će imati rok od sedam dana od kada zaprime ponudu odgovoriti slažu li se s cijenom ili ne. Ako se neće složiti, odmah se pokreće postupak izvlaštenja što bi u konačnici za njih moglo biti nepovoljnije negoli iznosi ova ponuda”, dodao je Plazonić. Izvlaštenja će, kako je rekao, sigurno biti, no istakao je da su ga uvjeravali da sam taj sudski postupak ne bi trebao trajati dulje od godine do najviše godine i pol dana. 


„Paralelno s ovim imovinsko pravnim postupcima započeli smo s izradom  izvedbenog projekta, tako da ne čekamo okončanje imovinskog pravnog postupka nego se odmah daje posao projektantima kojima također treba određeno vrijeme za provedbu njihovog posla”, naglasio je koordinator dodavši kako će se sredinom ili u drugom dijelu listopada konačno znati i cjelokupna cijena zemljišta za čiji će otkup novac biti osiguran u narednom gradskom proračunu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account