Uz Sanelu i goste, djeca ostvarila predivne crteže

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.2.2019. 18:47:58
Uz Sanelu i goste, djeca ostvarila predivne crteže

Foto: Ostvarenje

Edukativna likovna radionica za djecu i odrasle Ostvarenje ugostila par zanimljivih pjesnika i slikara, pa još k tome i liječnika.


Sanela Đurinec Raič, naša sugrađanka akademska slikarica priredila je u ponedjeljak navečer u prostoru Gimnazije Sesvete gdje se nalazi i sjedište Ostvarenja, jednu vrlo zanimljivu umjetničku večer, ponajviše za djecu, ali zacijelo su uživali i nazočni odrasli, većinom roditelji. Skijaškim rječnikom rečeno, radilo se o kombinaciji. Naime, gosti večeri Ostvarenja bili su liječnički par, pjesnici i slikari, Marina i Damir De Zan.


Damir De Zan, psihijatar dječje i adolescentne psihijatrije, piše poeziju za djecu i odrasle. Dosad objavljene zbirke obogaćene su nagrađivanim fotografijama Marine De Zan, liječnice opće medicine. Predstavili su svoju knjigu pjesama "Knjiga za bake i unuke", predstavili se svojim fotografijama iz knjige, a nakon toga su djeca uz dakako pomoć gostiju i same voditeljice Sanele ono što su čuli prenijeli na papir na svoj način.


Radosna su prije svega bila djeca, veseli roditelji  zadovoljni gosti. Bila je to jedna prekrasna večer u kombinaciji pjesama fotografija i slikanja odnosno crtanja. I dakako zadovoljni su i vodeći ljudi gimnazije koji s razlogom vjeruju da će mnoga djeca od ove koja danas dolaze na raznovrsne programe kao primjerice u Ostvarenje, sutra kad stasaju, pohađati upravo sesvetsku gimnaziju. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 9:54:49

Create Account