Vatrogasci, folklor, zabava i političari

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.5.2017. 11:11:53
Vatrogasci, folklor, zabava i političari

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

DVD Vugrovec jučer je održao 10. manifestaciju Vugrovečke Miholjice, u sklopu koje je održan 6. kup sv. Mihovil.


 Ovo natjecanje, koje su jučer obišli i mnogi političari, pa ipak kampanja je počela, održava se povodom spomendana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, ali i proljetnog vugrovečkog proštenja – Miholjica. Dodajmo da u Vugrovcu postoji još jedno veće proštenje povodom blagdana sv. Mihovila, 29. rujna.

NA 6. kupu sv. Mihovila održano je natjecanje u kategoriji djece od 6 do 12 godina, te u muškoj kategoriji, dok je u ženskoj kategoriji egzibicionalnu vježbu došla pokazati najbolja hrvatska ekipa DVD-a Kašine koja će predstavljati Hrvatsku na vatrogasnoj olimpijadi ovog ljeta u austrijskom Villachu.

No, tom prigodom ozlijedila se jedna članica ekipe i samo se možemo nadati da ozljeda nije teže prirode, te da će moći na vrijeme se oporaviti, kako bi nastavili kao i do sad sa svakodnevnim treningom i pripremama, kako bi mogli dostojno nas predstaviti na najvećem svjetskom skupu natjecateljskog vatrogastva.
Rezultati: 
Djeca:
1. Sveta Klara
2. Kupinečki Kraljevec
3. Belovar

Muški:
1. Blaguša
2. Kašina
3. Leskovec

Natjecanje je održano na prostoru ispred vugrovečkog vatrogasnog doma. A u sklopu Miholjica pod velikim šatorom postavljenim ispred stare škole, odnosno društvenog doma bio je održan folklorni program uz sudjelovanje domaćina KUD-a Dragutin Domjanić, KUD-a Matija Gubec iz Gornje Stubice, FA Marija Magdalena Kraljevečki Novaki i gostiju iz Bosne i Hercegovine KUD Brekovica iz Bihača.

Događanje su posjetili, izaslanik gradonačelnika Bandića, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport Ivica Lovrić, koji je i službeno pozdravio nazočne i Dražen Markota u ime gradske četvrti Sesvete, ali i kao izaslanik gradske skupštine.

Goste manifestacije s govornice je pozdravio i Draženko Pandek, zamjenik Anke Mrak Taritaš, kandidatkinje za gradonačelnicu koja je također posjetila događanje, kao i njen kolega i drugog tabora, Drago Prgomet, također kandidat za gradonačelnika.
Veselica je, kako to u Vugrovcu obično i biva, potrajala do kasno u noć.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.1.2020. 12:45:33

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account