Vatrogasci, folklor, zabava i političari

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.5.2017. 11:11:53
Vatrogasci, folklor, zabava i političari

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

DVD Vugrovec jučer je održao 10. manifestaciju Vugrovečke Miholjice, u sklopu koje je održan 6. kup sv. Mihovil.


 Ovo natjecanje, koje su jučer obišli i mnogi političari, pa ipak kampanja je počela, održava se povodom spomendana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, ali i proljetnog vugrovečkog proštenja – Miholjica. Dodajmo da u Vugrovcu postoji još jedno veće proštenje povodom blagdana sv. Mihovila, 29. rujna.

NA 6. kupu sv. Mihovila održano je natjecanje u kategoriji djece od 6 do 12 godina, te u muškoj kategoriji, dok je u ženskoj kategoriji egzibicionalnu vježbu došla pokazati najbolja hrvatska ekipa DVD-a Kašine koja će predstavljati Hrvatsku na vatrogasnoj olimpijadi ovog ljeta u austrijskom Villachu.

No, tom prigodom ozlijedila se jedna članica ekipe i samo se možemo nadati da ozljeda nije teže prirode, te da će moći na vrijeme se oporaviti, kako bi nastavili kao i do sad sa svakodnevnim treningom i pripremama, kako bi mogli dostojno nas predstaviti na najvećem svjetskom skupu natjecateljskog vatrogastva.
Rezultati: 
Djeca:
1. Sveta Klara
2. Kupinečki Kraljevec
3. Belovar

Muški:
1. Blaguša
2. Kašina
3. Leskovec

Natjecanje je održano na prostoru ispred vugrovečkog vatrogasnog doma. A u sklopu Miholjica pod velikim šatorom postavljenim ispred stare škole, odnosno društvenog doma bio je održan folklorni program uz sudjelovanje domaćina KUD-a Dragutin Domjanić, KUD-a Matija Gubec iz Gornje Stubice, FA Marija Magdalena Kraljevečki Novaki i gostiju iz Bosne i Hercegovine KUD Brekovica iz Bihača.

Događanje su posjetili, izaslanik gradonačelnika Bandića, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport Ivica Lovrić, koji je i službeno pozdravio nazočne i Dražen Markota u ime gradske četvrti Sesvete, ali i kao izaslanik gradske skupštine.

Goste manifestacije s govornice je pozdravio i Draženko Pandek, zamjenik Anke Mrak Taritaš, kandidatkinje za gradonačelnicu koja je također posjetila događanje, kao i njen kolega i drugog tabora, Drago Prgomet, također kandidat za gradonačelnika.
Veselica je, kako to u Vugrovcu obično i biva, potrajala do kasno u noć.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.1.2024. 14:29:42

Create Account