Vatrogasci Planine Donje održali godišnju skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.2.2019. 16:38:00
Vatrogasci Planine Donje održali godišnju skupštinu

Foto: Miroslav Novosel

Članovi DVD-a Planina Donja održali su u subotu redovnu godišnju skupštinu.



Društvo broji 95 članova od kojih je 67 sa zvanjem vatrogasca ili većim, te od toga 33 operativnih članova s važećom liječničkom potvrdom, a mladeži je 35 pripadnika,  čulo se iz izvještaja na skupštinu koju su popratili mnogi gosti, ponajprije predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić koji je pohvalio rad planinskih vatrogasaca, te delegat VZG-a Stjepan Kenfelja.  


Prema izvještaju zapovjednika imali su samo 12 intervencija, od toga, 4 intervencije su bile tehničke, a 4 požar otvorenog prostora, jedna intervencija požara čađe dimnjaka i jedna intervencija gašenja vozila, te jedna intervencija gospodarskog objekta. S time, kažu mogu biti vrlo zadovoljni, nije preveliki broj intervencija, ali i dalje ovim putem pozivaju građane neka im se jave prije spaljivanja korova i sličnog, ako utvrde da je moguća opasnost za okolinu.


Planinci su također uspješno odradili i niz vježbi i natjecanja, surađivali s mnogim društvim, između ostalih i s tri slovenska društva. Kroz godinu su se educirali, završili niz specijalističkih treninga i obavljali sve one zakonom propisane dužnosti, kao i one koje nisu propisane, prije svega u smislu druženja. 


Vatrogasci Planine Donje daju ujedno i najveći doprinos sada već naširoko poznatom Planinskom Božićnom eventu, jedinom takvom na području Sesveta.


Za izniman rad, svakako zaslužuju i iznimne čestitke. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.1.2024. 10:15:56

Create Account