Velika vatrogasna vježba održana na Grohotu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.5.2018. 22:31:26
Velika vatrogasna vježba održana na Grohotu

Foto: Zdravko Combaj

I ove je godine dio prigorskih vatrogasnih društava u subotu održao veliku vatrogasnu vježbu, javlja predsjednik DVD-a Blaguša Stjepan Combaj.



DVD Blaguša je bio domaćin zajedničke združene vježbe 9 DVD-ova i to: Kašina, Kašina Gornja, Planina Donja, Planina Gornja, Adamovec, Moravče, Vugrovec, Kučilovina i Blaguša. Taktička pretpostavka je bila požar planinarskog doma na Grohotu sa širenjem požara na obližnju šumu. 


Navalna vozila, mazde i LAND ROVERI s punim spremnicima vode s vježbom su krenuli ispred DVD-a Blaguša, te pod rotirkama i sirenama stigli do mjesta izvršenja zadaće. Vježbu je pripremio zapovjednik DVD-a Blaguša  Miroslav Mađer, a u djelo ju je proveo i vodio na dan vježbe dozapovjednik stožernog DVD-a Kašina Ivan Balaško. 


Sva društva izvršila su besprijekorno svoju zadaću na vrlo kvalitetan način, te su još jednom dokazali svojom ozbiljnošću da se na njih može uvijek računati. Nakon završetka vježbe sva vozila s praznim spremnicima za vodu i 30 vatrogasaca koji su sudjelovali u združenoj vježbi vratili su se u Blagušu otkuda su i krenuli.


Po njenom završetku voditelj vježbe Balaško izvršio je smotru vozila i ljudstva, te zaključio da je svrha ispunjena i vježba u potpunosti uspjela, tim više što unatoč kompleksnosti scenarija nije bilo nikakvih ozljeda, a sva je oprema i tehnika ostala neoštećena. Također pohvalio je i pristup i samu realizaciju svih sudionika u vježbi.


Na kraju prisutnima se obratio i predsjednik domaćina DVD-a Blaguša Stjepan Combaj, pozdravio sve sudionike, čestitao im na uspješno izvršenom zadatku, i pozvao ih na domjenak koji su domaćini pripremili. Nakon uspješno izvršene vježbe, druženje je trajalo dugo u noć.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.2.2024. 8:45:17

Create Account