Veliki obrat, na sesvetskim cestama vozači trijezni!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.12.2019. 9:45:41
Veliki obrat, na sesvetskim cestama vozači trijezni!

Foto: e-međimurje

Policija je objavila rezultate pojačanog nadzora vozača na alkohol tijekom proteklog vikenda. Sesvećani su se ovaj put držali jako dobro, uglavnom su bili trijezni, ili su imali jako puno sreće.


Nakon što su neko vrijeme pojedinci sa sesvetskog područja  bili alkoholni rekorderi, situacija se naglo promijenila. Tek šestorica vozača napuhala su na sesvetskim cestama više od dozvoljenih 0,5 promila, no koncentracije su bile relativno niske. Teški pijanci ii nisu vozili, ili su se provukli sporednim prometnicama.


PP Sesvete:

PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol i / ili droge“ i „Brzina“ sankcionirala  6  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola i 1 prekršitelj zbog odbijanja testa na droge. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 0,80  g/kg kod vozača, dok  kod vozačica nije utvrđen alkohol.


PUZ:

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 463 prometnih prekršaja, od čega je 46 prekršaja vozača s alkoholom, 151 prekršaj nepropisne brzine, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, pet prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom, šest prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 173 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježena koncentracija alkohola je:

- u subotu, 30. studenoga 2019. godine oko 19 sati, 48-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice Ribnjak u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Degenovom i Ulicom Medveščak sudjelovao je u prometnoj nesreći, gdje mu je tijekom očevida izmjerena koncentracija alkohola od 2,75 g/kg. Isključen je iz prometa, uhićen i prepraćen u službene prostorije do otrežnjenja.


- u petak, 29. studenoga 2019. godine oko 23 sata, 32-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Avenijom Marina Držića u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 4 sudjelovala je u prometnoj nesreći gdje joj je izmjerena koncentracija alkohola od 1,94 g/kg. Isključena je iz prometa te je prepraćena u službene prostorije do otrežnjenja.

 

Prilikom provođenja akcije, pet je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a tri osobe su uhićene i privedene na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Od 46 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod pet vozača (10,9%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je pet mladih vozača (10,9%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Tijekom provođenja akcije pet osoba je testirano na prisutnost opojnih droga –  test negativan.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account