Veliki odaziv Sesvećana na davanje krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.10.2020. 8:44:51
Veliki odaziv Sesvećana na davanje krvi

Foto: Sesvete danas

Sesvetski dobrovoljni darovatelji krvi u velikom su se broju odazvali na jučerašnju akciju.



Ča 89 građana Sesveta odazvalo se na jučerašnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koju je Crveni križ održao u prostorijama Udruženja obrtnika Sesvete. Niti ružno kišno vrijeme nije umanjilo odaziv kojem je zacijelo pomogao i apel građanima da se odazovu darivanju krvi zbog nedostatka koji se proteklih dana pojavio. 



"Ovih 89 građana koji su se odazvali je prilično veliki odaziv za akciju koja traje 6 sati", rekao nam je Željko Turčić, voditelj sesvetskog dijela Crvenog križa Grada Zagreba. Naravno da svi koji se odazovu ne mogu uvijek i dati krv, ponekad se dogodi poneki previsok tlak ili preniska razina željeza, a možda je netko i zadnjih tjedan dana uoči dolaska na akciju bio i kod zubara što se ne prihvaća, tako da je 17 osoba moralo biti odbijeno, te je prikupljeno 72 doze životno važne tekućine. 


"Ono što posebno raduje jest dolazak troje mladih darovatelja koji su po prvi puta se odvažili doći dati krv, vidjeli su da to nije ništa strašno, da to ništa ne boli i pridružili su se time ujedno svake godine sve većoj humanoj porodici sesvetskih dobrovoljnih darovatelja krvi", rekao je Turčić najtoplije zahvalivši svima koji su se odazvali, a posebice upravo ovim mladima. 


Naredna akcija u Sesvetama bit će održana u prosincu negdje uoči blagdana.

Inače, nakon jučerašnjeg apela, današnja situacija je već puno bolja i trenutačno nedostaje jedino krvne grupe AB+


Zalihe na dan 16.10.2020.



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account