Veliki požar u Sesvetama, gori proizvodni pogon Lutre

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.11.2020. 12:37:14
Veliki požar u Sesvetama, gori proizvodni pogon Lutre

Foto: Sesvete danas, čitatelji portala, fb JVP-a

Veliki požar u utorak dopodne izbio je u Sesvetama gdje gori proizvodni pogon Lutre, veliki broj vatrogasaca gasi požar.



Prema za sada neslužbenim podacima, oko 11 sati izbio je veliki požar u Sesvetama na industrijskoj cesti preko puta sajmišta u pogonu poduzeća Lutra. Na gašenje požara izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe, vatrogasci DVD-a Sesvete i još nekoliko sesvetskih vatrogasnih društava.


Na terenu je dvadesetak vozila i nekoliko desetaka vatrogasaca, te djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Nad Sesvete nadvio se gusti dim, a u blizini požarišta u grlo se zavlači zagušujući dim mirisa na izgorenu plastiku ili slično. Vatrogasci će na požarištu biti sigurno do kasnih popodnevnih sati.


Uskoro slijede nove informacije.

12:50

Javna vatrogasna postrojba je izvijestila:
Požar u Industrijskoj ulici u Sesvetama koji je dojavljen u 11:01 je lokaliziran. Radilo se o požaru industrijske hale 20  x 30 metara (s raznim plastičnim i papirnatim materijalima).
Na terenu je upućeno 26 vatrogasnih vozila a prva se vozila vračaju.

12:52

Ured za upravljanje u hitnim situacijama upravo je izvijestio:

Javna Vatrogasna postrojba Grada Zagreba danas u 11,00 sati dobila je dojavu o požaru skladišta na lokaciji Industrijska cesta 26, u Sesvetama. Prema dojavi gorjele su elektro instalacije, no dolaskom na teren utvrđeno je kako je riječ o požaru većeg obujma, odnosno plamen je zahvatio 50 posto objekta površine 600m2. Gorjele su plastične igračke i cvijeće, a tijekom gašenja jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.
Trenutno je na terenu 12 vatrogasnih vozila s 35 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te 35 vatrogasaca i 14 vozila iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava Sesvete, Sesvetski Kraljevec, Lužan, Dragonožec, Moravče, Odranski Obrež i Kučilovina.
Osim vatrogasaca, na terenu se nalaze i PU zagrebačka, Gradska plinara Zagreb i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 
Požar je lokaliziran u 12,00 sati i u tijeku je raskopavanje i dogašavanje.

Nakon povratka u spremište javili su nam se vatrogasci iz DVD-a Kučilovina potvrdivši nam da se radilo o zahtjevnijom intervenciji na kojoj su sudjelovali s 5 vozila i 13 vatrogasaca.

Video: Sesvete danas, DVD Sesvete

Vezane vijesti
Ažurirano: 1.5.2023. 9:51:12

Create Account