Veliki požar u Sesvetama, gori proizvodni pogon Lutre

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.11.2020. 12:37:14
Veliki požar u Sesvetama, gori proizvodni pogon Lutre

Foto: Sesvete danas, čitatelji portala, fb JVP-a

Veliki požar u utorak dopodne izbio je u Sesvetama gdje gori proizvodni pogon Lutre, veliki broj vatrogasaca gasi požar.Prema za sada neslužbenim podacima, oko 11 sati izbio je veliki požar u Sesvetama na industrijskoj cesti preko puta sajmišta u pogonu poduzeća Lutra. Na gašenje požara izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe, vatrogasci DVD-a Sesvete i još nekoliko sesvetskih vatrogasnih društava.


Na terenu je dvadesetak vozila i nekoliko desetaka vatrogasaca, te djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Nad Sesvete nadvio se gusti dim, a u blizini požarišta u grlo se zavlači zagušujući dim mirisa na izgorenu plastiku ili slično. Vatrogasci će na požarištu biti sigurno do kasnih popodnevnih sati.


Uskoro slijede nove informacije.

12:50

Javna vatrogasna postrojba je izvijestila:
Požar u Industrijskoj ulici u Sesvetama koji je dojavljen u 11:01 je lokaliziran. Radilo se o požaru industrijske hale 20  x 30 metara (s raznim plastičnim i papirnatim materijalima).
Na terenu je upućeno 26 vatrogasnih vozila a prva se vozila vračaju.

12:52

Ured za upravljanje u hitnim situacijama upravo je izvijestio:

Javna Vatrogasna postrojba Grada Zagreba danas u 11,00 sati dobila je dojavu o požaru skladišta na lokaciji Industrijska cesta 26, u Sesvetama. Prema dojavi gorjele su elektro instalacije, no dolaskom na teren utvrđeno je kako je riječ o požaru većeg obujma, odnosno plamen je zahvatio 50 posto objekta površine 600m2. Gorjele su plastične igračke i cvijeće, a tijekom gašenja jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.
Trenutno je na terenu 12 vatrogasnih vozila s 35 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te 35 vatrogasaca i 14 vozila iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava Sesvete, Sesvetski Kraljevec, Lužan, Dragonožec, Moravče, Odranski Obrež i Kučilovina.
Osim vatrogasaca, na terenu se nalaze i PU zagrebačka, Gradska plinara Zagreb i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 
Požar je lokaliziran u 12,00 sati i u tijeku je raskopavanje i dogašavanje.

Nakon povratka u spremište javili su nam se vatrogasci iz DVD-a Kučilovina potvrdivši nam da se radilo o zahtjevnijom intervenciji na kojoj su sudjelovali s 5 vozila i 13 vatrogasaca.

Video: Sesvete danas, DVD Sesvete

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account