Vozači poštivali koridor: DVD Sesvete hitao jutros na požar po Slavonskoj (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.1.2020. 10:43:34
Vozači poštivali koridor: DVD Sesvete hitao jutros na požar po Slavonskoj (video)

Foto: Plakat

Uz jutarnji požar u Kašinskoj Sopnici,  vatrogasci su također jutros gasili požar i u Kozari putevima, kamo su upućeni Sesvećani i to usred jutarnje gužve po Slavonskoj.



Jutros oko 8 sati stigao je poziv u DVD Sesvete na hitnu intervenciju. Za tili tren sedmorica sesvetskih vatrogasaca krenuli su navalnim vozilom i auto cisternom na ispomoć vatrogascima Javne postrojbe koji su gasili požar kuće, odnosno podruma u kući gdje su se na 1. Kozari putu, XVIIIodvojak zapalila drva. 


Ono što je otežavalo dolazak na požarište bila je uobičajena jutarnja špica, dakle gužva na Slavonskoj aveniji, međutim vozači su reagirali dobro i vatrogasci su im na tome zahvalni.


"Hitni koridor formira se na način da se vozila koja se nalaze u desnoj traci pomaknu što više udesno, a vozila koja se nalaze u lijevoj traci što više ulijevo, tako da hitne službe mogu proći po sredini. Stvaranje Hitnog koridora propisano je i Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, čl. 152. Na žalost, ovo pravilo u praksi funkcionira samo ukoliko se svi vozači pridržavaju i dopuštaju interventnim vozilima neometan prolaz do mjesta nesreće" kazao nam je Matija Ruga, dopredsjednik DVD-a Sesvete. 


Ovoga puta, kako je vidljivo na video snimci, vozači su vrlo solidno reagirali, a Ruga ističe kako se u zadnje vrijeme u Zagrebu u tom smislu vidi veliko poboljšanje, te da je velika većina vozača već usvojila pravilo oslobađanja hitnog koridora koji često život znači.


Ovoj priči dodajmo da su vatrogasci jutros gasili i na području Sesveta, točnije u Kašinskoj Sopnici. Nešto prije 6 sati dobili su dojavu o požaru vikendice u Kašinskoj Sopnici.


Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba jutros u 5.50 sati zaprimila je dojavu o požaru vikendice u Kašinskoj Sopnici.  Na intervenciju su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba s dva vatrogasna vozila i devet vatrogasaca, te dva Dobrovoljna vatrogasna društva s tri vatrogasna vozila i 10 vatrogasaca. Jedna je osoba zbrinuta i pružena joj je hitna medicinska pomoć. Uzrok požara biti će poznat nakon policijskog očevida", objavio je Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama.


Video: DVD Sesvete

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 10:53:07

Create Account