Vrsna čokolada osvaja nepca i srca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.10.2018. 9:34:16
Vrsna čokolada osvaja nepca i srca

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvetsko poduzeće Vrsna proizvodi ekskluzivne čokolade i praline najviše kvalitete.



Strastveni ljubitelji i poznavatelji čokolade na spomen te jedne od mnogima najomiljenijih delicija odmah će pomisliti na Belgiju ili Švicarsku, države odakle dolaze možda i najveći majstori i kreatori njenih božanskih okusa. Malo tko zna da takvih majstora i delicija imamo u našem susjedstvu, u srcu Sesveta.


Ekskluzivne čokolade potpuno novih okusa i kombinacija odjevene u vrlo inspirativne i intuitivne kvalitetne omote polako počinju osvajati kako čokoladne gurmane, tako i sve ostale veće ili manje zaljubljenike te poslastice, a koji su već imali prilike uživati u proizvodnom asortimanu proizvođača, poduzeća Vrsna.


Obiteljsko poduzeće Vrsna iz Sesveta već dugi niz godina bavi se uvozom i distribucijom prehrambenih proizvoda, ponajviše slastica. Vlasnici, obitelj Reizl još su pri desetak godina razmišljali o pokretanju vlastite proizvodnje, no put od takve ideje, do realizacije je vrlo dug i trnovit.


„Imali smo sreće damo smo svojedobno upoznali vrhunske „čokoladne” tehnologe, te predstavnike jedne od najpoznatijih belgijskih proizvođača čuvenih čokolada od koji smo mnogo toga naučili i dan danas s njima surađujemo, te uzimamo njihovu vrhunsku sirovinu što je barem pola puta do uspjeha”, govori nam mladi gazda Fran, diplomirani dizajner (jasno je i zašto omoti čokolada tako prekrasno izgledaju), koji polako od svojih roditelja preuzima proizvodnju, dok oni još ostaju u  dosadašnjem poslovanju svog poduzeća. 


I Vrsna čokolada i Fran postali su šire poznatiji u Sesvetama nakon veličanstvenog dočeka Mateja Kovačića. Tom je prigodom Fran svom bivšem školskom kolegi iz Osnovne škole, Mateu, darovao samo za njega dizajniranu čokoladu. 


„Mala smo obiteljska proizvodnja, ne možemo se niti želimo, niti nam je cilj nositi se s našim i uvoznim velikim konditorima. Mi proizvodimo male ekskluzivne serije koje svojom kvalitetom imaju značajan odmak od onoga što se nudi na policama raznih centara”, kazuje nam Fran dodajući da uz iznimnu kakvoću sirovine i oni sami dodaju mnoštvo svojih kreacija, pa tako su svjetlo dana ugledale i poneke egzotične kombinacije koje će, vjerujemo, mnogi imati prigode kušati.


Proizvodnjom u Jelkovcu u Savskoj ulici započeli su početkom ove godine, ne planiraju ulaziti u velike prodavaonice, tek u manje suvenirnice ili primjerice čuveni podrum Vrutak, jer znano je da vrhunsko vino i čokolada idu ruku pod ruku. Možda u bliskoj budućnosti negdje otvore i svoju čokoladarnicu, ali sigurno uskoro ide web shop što će učiniti Vrsnu čokoladu dostupnu svima. Već sada njihove proizvode kupci mogu naručili putem facebooka i Instagrama, a također moguće je naručili i čokolade prikladne baš za naručitelja kao što su primjerice svadbene zahvalnice, čestitke, posebne serije za godišnjice poduzeća i slično. 


Čokoladoljupci, imamo sreću da od sada znamo za našeg domaćeg, sesvetskog proizvođača čokolada i vjerujemo da ćemo o Vrsnoj čokoladi čuti još mnogo zanimljivih priča, te da će uz vrhunske praline Grički top, Jelačić kugle i slične slatke suvenire, možda izaći  neki naš sesvetski ili prigorski proizvod. 


Sve čestitke obitelji Reizl koja je uspjela ovu proizvodnju pokrenuti uz pomoć novaca iz EU fondova što također govori da se može kad se hoće i vjerujemo da će i u poslovnom smislu biti primjer mnogim poduzetnicima na tom putu. 


Create Account