Vugrovčani svečanom misom i koncertom obilježili blagdan svog zaštitnika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.12.2018. 10:57:00
Vugrovčani svečanom misom i koncertom obilježili blagdan svog zaštitnika

Foto: Sesvete danas, Stipo Crnjak i Borko Samec

Blagdan sv. Franje ksaverskoga kome je posvećena vugrovečka župa obilježen je sinoć svečanom večernjom misom i potom adventskim koncertom u župnoj crkvi.



Svečana sv. misa povodom blagdana sv. Franje ksaverskoga kojem je u Hrvatskoj posvećena tek pokoja crkva,  slavljena je u vugrovečkoj crkvi, a predvodio ju je župnik vlč. Filip.  Tijekom mise propovijedao je i đakon Majk Rušec koji je ove jeseni primljen u đakonat Zagrebačke nadbiskupije, a bivši je vugrovečki učenik. Stoga mu je nakon mise ravnatelj vugrovečke škole i njegov bivši učitelj prof. Vado Vuger uručio poklon – knjigu, a predstavnik župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća Darko Židak je u ime svih župljana vugrovečke župe, predao pravi dar koji je đakona vrlo razveselio, bačvicu punu najboljeg vugrovečkog vina. 


Po završetku mise uslijedio je adventski koncert kojeg je organiziralo župno vijeće uz umjetničko vodstvo prof. Viktora Brezaka, te uz logističku pomoć KUD-a Dragutin Domjanić Vurgovec.


Prigodne skladbe izveli su sjajan mladi orguljaš Martin Žućko uz mentorstvo prof. Božidara Ljubenka, Tamburaški dio Luka Ivezić i Jan Orešić uz mentorstvo prof. Darija Cebića, te Tamburaški kvartet: David Šturman, Ivan Bazarota, Jurica Facković i Filip Laštro, pod mentorstvom prof. Tihane Frančić. 


Mnoštvo vjernika, ali i posjetitelja koncerta u vurgovečkoj crkvi snažno su pljeskali na izvrsno izvedenim skladbama Brass ansambla Šudigo (Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću) iz Zaboka pod mentorstvom prof. Marka Bobičanca.


Na posljetku tradicionalnim i novijim adventskim pjesmama oduševljenje publike izazvali su izvrsni Puhački orkestar „Ivo Tijardović”  iz Ciglenice Zagorske, općina Sv. Križ Začretje pod ravnanjem prof. Roberta Mihoviličića.


Sve sudionike, ali i publiku, svi koji su htjeli doći na poslijetku je KUD Dragutin Domjanić pozvao u Staru školu (društveni dom) koja se nalazi neposredno uz crkvu gdje je za sve priređen prigodni domijenak u slavu zaštitnika Vugrovca i župe. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.12.2023. 16:57:48

Create Account