Zakupci Zelene tržnice ne žele u Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.10.2020. 10:06:42
Zakupci Zelene tržnice ne žele u Sesvete

Foto: Google

Nakon naše objave o mogućnosti privremenog premještanja Zelene tržnice u Sesvete, pobunili su se zakupci, donosimo njihovu reakciju.



Mogućnost premještanja Zelene tržnice u Sesvete negdje na prostor sajmišta izazvala je veliko negodovanje dijela zakupaca Zelene tržnice koji ne žele u Sesvete, te su nam poslali i zapisnik sa sastanka održanog 2. listopada.


USKORO OBNOVA SAJMIŠTA I TRŽNICE, ZELENA TRŽNICA PREMJEŠTA SE U SESVETE


Evo što nam u mailu o tome kaže jedna od inicijatorica otpora preseljenja.


"Ja sam Marina Galović predsjednica povrtlara grada Zagreba i zagrebačke županije. Šaljem Vam demant na Vaš članak objavljen 02.10. da će komitenti Zelene tržnice doći na sajmište u Sesvete. Na sastanku s predstavnikom z. Holdinga sve udruge povrtlara i voćara iz cijele Hrvatske su odbili doći u Sesvete. Nas je 200 komitenata u stalnim rezervacijama. To je kamionska prodaja a infrastruktura Sesvetskog sajma ne može to podnjeti".


Doduše, zakupci ne mogu demantirati vijest, to mogu učiniti samo oni koji  odlučuju o promjeni lokacije Zelene tržnice i koji su plasirali vijest o preseljenju, a na zakupcima je da se bune i pokušaju tu odluku promijeniti. 


Predstavnica povrtlara Galović poslala nam je i fotografiju zapisnika sa sastanka u kojem uz ostalo piše:


" U uredu voditelja Zelene tržnice održan je sastanak sa predstavnicima udruga povrtlara i Voćara u svezi gradnje rotora na križanju Glavaševićeve i Slavonske avenije, a Zelena tržnica našla se na trasi gradnje.  Prisutni su upoznati sa projektom denivelacije križanja, te sa alterantivnim rješenjem smještaja Zelene tržnice na Sajmište Sesvete.


Prisutni predstavnici udruga su kategorički odbili moguće preseljenje na sajam Sesvete, te inzistiraju na mogućoj lokaciji na istočnom dijela grada u zoni Žitnjaka. 


Istaknuli su da Zelena tržnica trajno ima oko 150 rezervacija, a u pikovima sezona i više, te je njihov prijedlog izgradnja moderne Zelene tržnice s pratećim sadržajima. Također su naglasili da se sa Zelene tržnice snabdijeva veliki broj malih trgovaca grada Zagreba; te da su iznimno bitan faktor snabdijevanja grada Zagreba".


Ono što je u toj priči jedino sigurno jest da prostor Zelene tržnice zbog skorih radova ne može ostati na sadašnjoj lokaciji, a hoće li unatoč protivljenju zakupaca biti premještena u Sesvete, ili nekamo drugdje ostaje na nadležnima koji o tome odlučuju.




Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account