Zamjetna aktivnost KUD-a Kašina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2018. 17:17:25
Zamjetna aktivnost KUD-a Kašina

Foto: Željko Tomurad

Kulturno umjetničko društvo Kašina održalo je u subotu navečer redovnu godišnju skupštinu. 


KUD Kašina broji 95 članova raspoređenih u 6 sekcija, istaknuo je na skupštini u izvješću o prošlogodišnjem radu tajnik društva Tomislav Barbarić. Plesačka sekcija broji 24 člana, čiji je voditelj bio Ratko Poznić, a zamijenio ga je  Josip Živković. Dječja plesačka grupa broji 32 člana, voditeljica je bila Jelena Barbarić, sada Eva Đuran. Tamburaši čine pravi orkestar, broje čak 18 članova, voditelj im je Vice Zirdum. Dječja tamburaška grupa ima  6 člana, voditelj Vid Šarkanj, Pjevačka sekcija ima 12 članica, voditeljica je Klaudija Šarkanj, a imaju i svoju veteransku  grupu s 12 članova čiji je voditelj bio Ratko Poznić, a sada ih vodi Josip Živković,


U prošloj su godini imali niz aktivnosti i nastupa, a najveća je tradicionalna manifestacija obilježavanja zaštitnika Župe Kašina koja je prošle godine bila u znaku obilježavanja 800 godina Kašine. Petrovo su obilježili smotrom dječjeg folklora te tradicionalnim folklornim susretom u nedjelju. Svečanom povorkom gostujućih KUDova označen je početak središnje proslave. 


Posebno su ponosni na svoju prošlogodišnju međunarodnu turneju.. "Na turneji u Bugarskoj u gradu Varni bili smo od 21. do 27. kolovoza. Tamo smo sudjelovali na festivalu „Balkanfest“ gdje smo održali više nastupa u Domu Bugarske kulture te stekli dobra iskustva s Društvima iz ostalih europskih zemalja", istaknuo je u izvještaju tajnik Barbarić.


Društvo je na skupštini zahvalilo mnogima koji su podržali njihov rad, posebice manifestaciju Petrovo u Kašini, te zaslužnima uručili zahvalnice. Skup su pozdravili izaslanica gradonačelnika Milana Bandića Zlata Trošelj, ujedno vijećnica vijeća g.č. Sesvete, te predsjednik ZAFAZ-a Dragutin Topolovec.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 9:45:47

Create Account