Započela sanacija zgrade OŠ Sesvetska Sela

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.9.2019. 14:56:52
Započela sanacija zgrade OŠ Sesvetska Sela

Foto: Sesvete Danas, Borko Samec

Uz prokišnjavanje i vlagu, veliki problem škole je i nedostatak prostora o čemu smo porazgovarali s ravnateljicom Gordanom Vojnović.



Osnovna škola Sesvetska Sela nova je škola, izgrađena je prije 12 godina, arhitektonski vrlo je lijepa izgleda, no poneki djelatnici škole prišapnuli su nam kako je izgrađeno puno kvadrata u kojem ima premalo kvadrata učionica što, smatraju neki, nije upotpunosti funkcionalno. No na stranu sad naše subjektivno mišljenje o tome, škola ima dva velika problema, jedan na koji su nas upozorili pojedini roditelji djece koja polaze ili su polazila školu, a drugi koji smo doznali prilikom našeg dolaska u školu.


Najveći problem su propusti prilikom same izgradnje, vrlo loše izvedena vodootporna izolacija zbog čega su podrumski prostori, toaletni prostori i svlačionice sportske dvorane  pune vlage, na pojedinim mjestima voda za svake obilnije kiše naprosto curi unutra, te tehničko osoblje škole ima velikih problema postaviti velike plastične posude kako bi skupljali u njih vodu da se ne izlijeva po cijelom prostoru. Zbog toga je i parket sportske dvorane  prilično oštećen. Izvođač je u međuvremenu propao, grad tuži vlasnika propale firme, no to je za neku drugu priču.


Ovdje pričamo o početku sanacije objekta zbog čega su u školi svi sretni, jer se na to podosta dugo čeka.


"Sretna sam što će se konačno sanirati šteta nastala uslijed prodiranja oborinskih voda, a veselimo se i što će nakon građevinskih radova sanacije doći na red i parket u sportskoj dvorani", rekla nam je ravnateljica Vojnović dodajući kako se radi i na proširenju zgrade škole. Naime, škola radi u dvije smjene, prepuna je učenika, a premalo je učionica, te da bi se izbjegla potreba rada u tri smjene, dva su prostora garderobe svaki od 65 kvadratnih metara prenamijenjeni u učionice i u narednim danima do početka nove školske godine bit će opremljeni učioničkim namještajem.


"Namjera nam je proširiti zgradu škole kako bismo mogli prijeći u jednosmjensku nastavu, te je u tijeku pribavljanje dokumentacije za tu namijenu. Naša škola je u porastu i ove godine imamo jedan razredni odjel više djece u razrednoj nastavi, sveukupno 660 učenika", kaže nam ravnateljica moleći da za kraj prenesemo njenu zahvalu ljudima koji su joj u ovim opisanim situacijama pomogli.


"Moram zahvaliti pročelniku Gradskog ureda za obrazovanje Ivici Lovriću koji je razumio naše potrebe, te zamjeniku predsjednika VGČ Sesvete Draženu Markoti koji je da tako kažem dobri duh naše škole i kad negdje nešto treba vrlo rado pomogne", zaključila je Gordana Vojnović.


Dodajmo na kraju da bi radovi koji su vrlo opsežni, ponajviše ugradnje nove izolacije, ovisno o vremenskim uvjetima, mogli biti završeni do kraja ove godine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.4.2024. 15:37:49

Create Account