Zapuštene šikare u Jelkovcu ovih su dana prisilno malčirane

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2020. 12:36:39
Zapuštene šikare u Jelkovcu ovih su dana prisilno malčirane

Foto: Čitateljica SD portala

Proteklih su dana zapuštene šikare na privatnim parcelama u Novom Jelkovcu čišćene snažnim strojevima i to, čini se, prisilno.




Čitateljica nam je poslala vijest o radovima na čišćenju šikara na području Novog Jelkovca koju objavljujemo u cijelosti:


"Ovih dana zajedno sa dosta sugrađana iz Jelkovca primijetili smo akciju velikog čišćenja velikim malčerima šikare na području između naselja Novi Jelkovec i Industrijske ceste. Pomislili smo da je možda neki tajkun to sve skupa kupio pa uređuje ali nije tako.


Sudeći po komentarima vlasnika zapuštenih i zaraslih šikara, izgleda da su nadležna tijela nakon puno godina nereagiranja, konačno krenula u akciju da prisile vlasnike zemljišta da ista održavaju i brinu se da ne raste šikara. To je odlična vijest, jer se te šikare i smetlišta nalaze jako blizu Novog Jelkovca pa se djeca dovode u opasnost kada tamo odlaze iz dječje znatiželje.


Vlasnici se slažu da je u redu da se imovina održava i uređuje, ali negoduju zašto vlasnici građani moraju sada svoje šikare urediti skupim malčiranjem, a mnoštvo susjednih šikara ostaju i dalje zapuštene šikare, jer su u vlasništvu Grada Zagreba koji sami sebe ne tjeraju na malčiranje i ne prijete sami sebi kaznama pa tako daju loš primjer i dovode građane u neravnopravan položaj. Također su navodno neke šikare u vlasništvu Crkve i RH koji su isto nedodirljivi i ne čiste svoje vlasništvo pa ispada da samo obični građani moraju čistiti i malčirati", napisala je čitateljica.


U prilogu nam je poslala i fotografije proteklih tjedana konačno uređenih zemljišta kao i fotografije zemljišta čiji vlasnici i dalje ne reagiraju (preostali neodgovorni privatni vlasnici, Grad Zagreb, Kaptol, RH itd).


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.4.2024. 13:36:37

Create Account