Zapuštene šikare u Jelkovcu ovih su dana prisilno malčirane

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2020. 12:36:39
Zapuštene šikare u Jelkovcu ovih su dana prisilno malčirane

Foto: Čitateljica SD portala

Proteklih su dana zapuštene šikare na privatnim parcelama u Novom Jelkovcu čišćene snažnim strojevima i to, čini se, prisilno.




Čitateljica nam je poslala vijest o radovima na čišćenju šikara na području Novog Jelkovca koju objavljujemo u cijelosti:


"Ovih dana zajedno sa dosta sugrađana iz Jelkovca primijetili smo akciju velikog čišćenja velikim malčerima šikare na području između naselja Novi Jelkovec i Industrijske ceste. Pomislili smo da je možda neki tajkun to sve skupa kupio pa uređuje ali nije tako.


Sudeći po komentarima vlasnika zapuštenih i zaraslih šikara, izgleda da su nadležna tijela nakon puno godina nereagiranja, konačno krenula u akciju da prisile vlasnike zemljišta da ista održavaju i brinu se da ne raste šikara. To je odlična vijest, jer se te šikare i smetlišta nalaze jako blizu Novog Jelkovca pa se djeca dovode u opasnost kada tamo odlaze iz dječje znatiželje.


Vlasnici se slažu da je u redu da se imovina održava i uređuje, ali negoduju zašto vlasnici građani moraju sada svoje šikare urediti skupim malčiranjem, a mnoštvo susjednih šikara ostaju i dalje zapuštene šikare, jer su u vlasništvu Grada Zagreba koji sami sebe ne tjeraju na malčiranje i ne prijete sami sebi kaznama pa tako daju loš primjer i dovode građane u neravnopravan položaj. Također su navodno neke šikare u vlasništvu Crkve i RH koji su isto nedodirljivi i ne čiste svoje vlasništvo pa ispada da samo obični građani moraju čistiti i malčirati", napisala je čitateljica.


U prilogu nam je poslala i fotografije proteklih tjedana konačno uređenih zemljišta kao i fotografije zemljišta čiji vlasnici i dalje ne reagiraju (preostali neodgovorni privatni vlasnici, Grad Zagreb, Kaptol, RH itd).


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2021. 9:37:21

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account