Zaredale su se provale u kuće, iz Vugrovca ukradeno više desetaka tisuća kuna

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.3.2020. 11:00:33
Zaredale su se provale u kuće, iz Vugrovca ukradeno više desetaka tisuća kuna

Foto: Creative commons

Policija je izvijestila o još jednoj provali u obiteljsku kuću, ovaj put u Vugrovcu Gornjem, te ponovo upozorava građane da veću količinu novca i dragocjenosti ne drže u vlastitom prostoru ukoliko ne posjeduju ugrađeni sef.


Priopćenje: 

"Između 4. i 5. ožujka u Vugrovcu Gornjem, nepoznati je počinitelj provalio u kuću te otuđio novac oštetivši 73-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna". 


Prema riječima policijskog službenika s kojim smo razgovarali, kriminalci ovakve razine ne samo da znaju u kojoj kući ima novaca i dragocjenosti, nego se na razne načine informiraju čak i o mjestu gdje se one čuvaju.  Kada uspiju pribaviti takvu informaciju, ostalo im je stvar rutine. 


Zanimljivo da mnogi vlasnici veće količine novaca i dragocjenosti ne polažu puno u samozaštitu, kao što su protuprovalna vrata i prozori, alarmni sustav, video nadzor, te osobito pas u dvorištu. Naš stručni sugovornik rekao je da pas ne mora biti čak niti neke uobičajene čuvarske pasmine, dovoljno je da bude u dvorištu i lavežom može obeshrabriti potencijalnog provalnika, a najbolja je kombinacija svih zaštitnih sustava. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.9.2020. 10:24:00

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account