ZGOGOSI stižu u vrtiće i osnovne škole

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.4.2019. 23:48:41
ZGOGOSI  stižu u  vrtiće i osnovne škole

Foto: Zagreb.hr

"Stavi pravu stvar na pravo mjesto" naziv je aktivnosti kojima će Grad poticati djecu u vrtićima i osnovnim školama na odvojeno prikupljanje otpada. Projekt će biti predstavljen ovog petka na Zrinjevcu u 10 sati.



Usađivanje dobrih navika kod djece počinje u najranijoj dobi. Zbog toga u Gradu smatraju važnim da se svijest o brizi za okoliš razvija već u vrtićima. U 125 gradskih vrtića i 25 eko osnovnih škola djeca će od ovoga petka moći odvajati otpad u posebno dizajniranim spremnicima u obliku životinja. Važnost edukacije najmlađih istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.


"Vi se sjećate iz svojih mlađih godina da ste upijali ko spužve dok ste bili mladi. Najlakše je educirati mladog čovjeka, i  dijete kad prohoda vrlo brzo nauči na ove životinjice koje simboliziraju svaku vrstu otpada bojom i oblikom pa stoga idemo educirati najmlađe", poručio je gradonačelnik Bandić.


Dio je to plana o održivom gospodarenju otpadom čiji je cilj educirati i informirati građane o odvojenom prikupljanju otpada i kompostiranju. Ovoga puta u njega su uključeni i oni najmlađi.


"Danas govorimo o segmentaciji najmlađoj populaciji, djeci vrtićke dobi. Djeci vrtićke dobi i osnovnoškolskoj djeci mi smo se već obraćali i to smo komunikaciju tempirali vremenski prema obrazovnim razdobljima. Odnosno, u prvom polugodištu radili smo tiskane materijale, a u drugom polugodištu ostavili smo, prije svega, nabavu infrastrukture, a to je uistinu ovi posebno dizajnirani spremnici koji načinom dizajna šalju tu motivacijsku poruku", rekla je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić:


Dupin, medo i žabac postat će tako novi stanari vrtića i osnovnih škola. Svojim će dizajnom takvi spremnici nastojati privući dječju pažnju i razviti kod njih svijest o odvojenom prikupljanju otpada.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.4.2024. 9:10:14

Create Account