Božićna izložba „Za mene je Božić…" u prostoru ZIPS-a

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.12.2021. 10:35:57
Početak: 15.12.2021. 18:00
 Božićna izložba „Za mene je Božić…" u prostoru ZIPS-a

Foto: Pozivnica

Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK) otvara izložbu likovnih umjetnika u prostoru udruge Zelene i plave Sesvete.Božićna izložbe – „Za mene je Božić…“, ustvari izložba umjetničkih djela članova Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK) i njihovih gostiju, bit će otvorena u srijedu, 15. prosinca u 18 sati, u izložbenom prostoru udruge Zelene i plave Sesvete, u Kelekovoj 2.


Već tradicionalna izložba ove sesvetske udruge s vugrovečkom adresom sjedišta, ali i u potresu oštećenog izložbenog prostora, ove se godine po prvi puta održava u suradnji s udrugom Zelene i plave Sesvete.


Po prvi puta okupit će se gotovo četrdeset umjetnika u božićnoj temi koja je ove godine drugačija od prethodnih, jer otvoreno pita – što je za nas Božić?


"Njegov vjerski sadržaj i kulturološki okvir, stoljećima su neiscrpno umjetničko nadahnuće. No, što svakome ponaosob predstavlja? Kako ih nadahnjuje, što jest, a što bi zapravo trebao biti? Istinski dolazak Spasitelja, vjerski događaj, tradicijski običaj, slavljenje zimskog solsticija ili prilika za još jednu proslavu", pita se organizatorica i kustosica izložbe, predsjednica HULULK-a Sanda Stanačev Bajzek. 


Odgovor na postavljena pitanja mogli bi svojim radovima pružiti sami umjetnici.
Vezane vijesti
Ažurirano: 27.2.2024. 16:41:18

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account