Glazbom kroz zid, treće izdanje koncerta za izgradnju zgrade glazbene škole u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.3.2023. 9:14:41
Početak: 01.04.2023. 10:00
Glazbom kroz zid, treće izdanje koncerta za izgradnju zgrade glazbene škole u Sesvetama

Foto: Plakat

Glazbena škola Zlatka Grgoševića priprema treće izdanje koncerta na otvorenom naziva Glazbom kroz zid ove subote ispred "Sljemena".



Jedna od najvećih glazbenih škola u Hrvatskoj, naša sesvetska Glazbena škola Zlatka Grgoševića, koja je sa šestotinjak učenika u osnovnom i srednjem obrazovnom procesu i nadalje podstanar, već dugi niz godina čezne za svojim prostorom koji su im neki bivši političari svojedobno srdačno obećali, a ovi današnji bježe od toga kao vrag od tamjana, barem nam se tako izvana čini.


Ideja je da se glavni objekt negdašnje mesne industrije Sljeme, takozvana kockica prenamijeni u zgradu sesvetske glazbene škole. U tom su smislu već prije više godina izrađeni idejni projekti, nema nikakvih prepreka u bilo kojem urbanističkom dokumentu, s objektom postoji kolni prilaz na javnu prometnicu i osim političke volje da se krene u tu investiciju ne postoji nikakva druga prepreka. 


Stoga sada Glazbena škola organizira već treći koncert u zadnjih godinu dana, kako bi skrenuli pozornost javnosti na taj nemali problem.  Koncert će biti održan ove subote, 1. travnja ispred ulaza u kompleks Sljeme od 10sati. Na koncertu će nastupiti učeici početničkog solfeggia i komorni sastavi. 


Iz škole pozivaju sve građane da im se pridruže i svojim dolaskom potpomognu akciju na koji svoj dolazak najavljuju već i neki političari, no, vidjet ćemo osim medija tko će sve doći na Glazbom kroz zid. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 8:58:19

Create Account