“Ići ili ostati“, predavanje u Sesvetama o dilemi koja sve češće muči mlade

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.10.2022. 9:46:56
Početak: 21.10.2022. 18:00
“Ići ili ostati“, predavanje u Sesvetama o dilemi koja sve češće muči mlade

Foto: Plakat

U  ovoj Europskoj godini mladih 2022., a povodom Međunarodnog dana mladih   udruga Iskra priređuje predavanje na temu Ići ili ostati: Privrženost mjestu kao odrednica slike o sebi i drugima, a koje će biti održano ovog peta, 21. listopada u 19 sati u prostorijama udruge  Zelene i plave Sesvete




Iskra – Centar za edukaciju i savjetovanje u partnerstvu s Narodnim sveučilištem Sesvete provodi projekt “Mladi stvaraju svijet bez nasilja“. Cilj projekta je prevencija nasilja  nad i među mladima i razvoj  punih potencijala mladih na  putu  odrastanja i sazrijevanja.


 U  ovoj Europskoj godini mladih 2022., a povodom Međunarodnog dana mladih  udruga Iskra organizira predavanje na temu Ići ili ostati: Privrženost mjestu kao odrednica slike o sebi i drugima koje će se održati u petak 21. listopada u 19 sati u prostorijama udruge  Zelene i plave Sesvete, na adresi Kelekova 2.  Predavanje će održati psihologinja iz udruge Iskra Dijana Đapić, a ovim predavanjem želja je  prikazati i rasvijetliti na koji način formiramo emocionalni odnos s nekim naseljem ili državom kroz prizmu teorije privrženosti. U današnje društvu velikih migracija, pitanje privrženosti mjestu postaje sve značajnije, a dilema „ići ili ostati“ postavlja se sve češće u populaciji mladih.


Teorija privrženosti nudi nam objašnjenje na koji način stvaramo emocionalnu povezanost baš s određenim mjestom i zašto baš taj grad ili država čine da se osjećamo važnima i posebnima. 


Ukoliko često promišljate o svojim odnosima s drugima, o pozitivnim i negativnim stranama mjesta u kojemu živite i tome kako to utječe na vaše povjerenje u svijet i u sebe same, toplo preporučujemo da dođete na ovo predavanje. 


Projekt se provodi uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a ulaz  besplatan.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.11.2023. 16:16:18

Create Account