InfraredArt – umjetnost budućnosti izložba i predavanje u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.9.2021. 11:54:52
Početak: 20.09.2021. 18:00
InfraredArt – umjetnost budućnosti izložba i predavanje u Sesvetama

Foto: Pozivnica

Pod nazivom "InfraredArt – umjetnost budućnosti" u dvorana Narodnog sveučilišta Sesvete bit će održano predavanje, a u Galeriji Oblok i Galeriji dvorane NSS  izložba ove aktualne i najinovativnije grane umjetnosti,



Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK) i Narodno sveučilište Sesvete pozivaju sve ljubitelje umjetnosti, posebice slikarstva, ali i tehnologije  na  otvorenje izložbe grupe Infra  "Infrared painting - umjetnost budućnosti", u ponedjeljak, 20. rujna od 19 sati, u Galeriju Oblok knjižnice Sesvete i Galeriju dvorane Narodnog sveučilišta.


Izložbom se predstavlja dvanaestero vizualnih umjetnika, članova grupe Infra koji su u svoj likovni medij implementirali infrared tehnologiju, te stvaraju slike dvostruke pojavnosti, tzv. infrared slike. Zajedno s njihovim uradcima bit će izložene i prve infrared slike polaznika istoimene likovne radionice.

Prije samog otvorenja, u 18 sati, u dvorani Narodnog sveučilišta održati će se predavanje "Infrared art - od dizajna do slikarstva". Predavači su: osnivač ove grane i glavni autor zaštite naše novčanice - kune dr.sc.Vilko Žiljak, dr.sc.Jana Žiljak Gršić i mag.art hist. Sanda Stanaćev Bajzek.





Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2023. 13:07:05

Create Account