Izložba u galeriji ZIPS: Bjelovarski salon fotografija, Šuma okom šumara

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.5.2023. 11:36:13
Početak: 04.05.2023. 18:00
Izložba u galeriji ZIPS: Bjelovarski salon fotografija, Šuma okom šumara

Foto: Emil Turi/iz kataloga izložbe

Kako izgleda šuma okom šumara moći će se vidjeti na izložbi fotografija koju šumari otvaraju u galeriji Zelenih i plavih Sesveta.




Hrvatsko šumarsko društvo, ogranak Zagreb organizira ovog četvrtka u galeriji Zelenih i plavih Sesveta gostujuću izložbu fotografija iz Bjelovara pod nazivom: Bjelovarski salon fotografija, Šuma okom šumara. 


Ova izložba koja će biti otvorena u Sesvetama prvi je puta predstavljena 17. lipnja 2021. godine na 16. Bjelovarskom salonu fotografija pod nazivom Šuma oko šumara. 


Autori fotografija od kojih su mnoge nagrađene su upravo šumari koji uz svoje redovne radne aktivnosti tijekom rada na terenu fotoaparatom bilježe trenutke i detalje iz naših šuma. Na Bjelovarski salon fotografija bilo je prijavljeno ukupno više od 500 fotografija, 60 fotografa iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Uglavnom je riječ o profesionalcima u šumarstvu, a amaterima u fotografiji što je daje dodatnu draž, jer prijavljene i objavljene fotografije ne teže umjetničkom izričaju, nego iskazuju svoj dokumentaristički ton koji daje realnu sliku flore i faune naših šuma, a koje su počesto preudaljene od znatiželjnog oka javnosti.


Na izložbi u Sesvetama koja će u galeriji Zelenih i plavih Sesveta u Kelekovoj 2 biti otvorena ovog četvrtka, 4. svibnja u 18 sati bit će izloženo više od stotinu odabranih i nagrađenih radova. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:14:59

Create Account