Knjižnica Sesvete poziva na dva zanimljiva događanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.3.2020. 18:33:58
Početak: 06.03.2020. 18:00
Knjižnica Sesvete poziva na dva zanimljiva događanja

Foto: Karta

Ovog četvtka i petka dv zanimljiva događanja u Knjižnici Sesvete. U četvrtak 5. ožujka u 18 sati održat će se putopisno predavanje s foto projekcijom o stazi Via Adriatica - prvoj dugoj pješačkoj stazi u Hrvatskoj - autora Srećka Vukova, a u petak, 6. ožujka u 18 sati održat će se predstavljanje knjige Duša i oblici - duhovne cjeline autorice Sande Glavaš. Knjigu će predstaviti urednik Ivan Bekavac Basić. 


Via Adriatica


U četvrtak, 5. ožujka održat će se putopisno predavanje sa foto projekcijom o stazi Via Adriatica - prvoj dugoj pješačkoj stazi u Hrvatskoj (engl. long distance trail) koje će voditi autor istoimenog projekta Srećko Vukov.

Srećko Vukov je planinar, osnivač udruge AktivNatura, idejni začetnik Via Adriatice te organizatorviše od 250 aktivnosti boravka u prirodi. 

Via Adriatica je mega pješačka staza duljine 1100 kilometara koja spaja 100 vrhova i 14 planina i planinskih masiva duž jadranske obale. Početak joj je na Kamenjaku u Istri a kraj na Prevlaci na samom rubu hrvatskog priobalja.Duša i oblici


U petak, 6. ožujka u 18 sati u prostoru Čitaonice Knjižnice Sesvete održat će se predstavljanje knjige Duša i oblici : duhovne cjeline autorice Sande Glavaš. Knjigu će predstaviti urednik Ivan Bekavac Basić. 


iz predgovora knjige:


„Knjiga koju držite u ruci namijenjena je, kako i sama autorica kaže u Uvodu: „k Bibliji usmjerenim vjernicima“. Dakle kršćanima koji se ne zadovoljavaju tek površnim poznavanjem biblijskih tekstova, nego ih čitaju i slušaju kao nadahnuće za kontemplaciju te poticaj na osobnu preobrazbu i rast u cjelovito ljudsko biće u Božjoj prisutnosti po Njegovoj Riječi.“


Knjiga se sastoji od pet dijelova u kojima autorica upoznaje čitatelje s lectio divina - meditativno-molitvenom praksom ; uvodu u meditativno-molitvenu praksu ; promišljanju o Istini i o Ljubavi te područjima njihova očitovanja tj. Umjetnost, Ljepotu i Dobrotu ; opisu energetske strukture čovjeka te os spremištima duhovne energije u ljudskom biću. Duhovne cjeline iznesene u knjizi u cijelosti pročitao je i blagoslovio msgr. Juraj Jezerinac. 


Sanda Glavaš rođena je u Zagrebu 7. ožujka 1964. godine. Stručno se usavršavala u Italiji i Engleskoj, gdje je studirala i radila uglavnom kao novinar foto-reporter.  Godine 2010. diplomirala je Duhovno-teološku kulturu pri Pontificia Facoltà Teologica - L'Instituto di Spiritualità Teresianum - Roma pridružen Sustavni studij duhovnosti  u Zagrebu i od tada se profesionalno veže uz duhovnost. Duhovno štivo bilježi na svojoj web-stranici i za učenike maloga duhovnog centra "Tri srca" koji je otpočeo s radom 201. godine, u okviru Hrvatske udruge za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED). Također je hagioterapeut po metodi profesora Tomislava Ivančića. Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 11:48:14

Create Account